Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoudenní kvásek

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 8. 2009 09:42

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 713 kJ / 409 kcal
Bílkoviny14,40 g
Tuky1,84 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy78,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejedná se o pravý kvásek, ten je v receptu tady : http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/

Recept na dvoudenní kvásek mě napadl při čtení Kuchařky pro krkonošského medvěda (nakl.Dona), kde doporučují vyrobit něco podobného kvásku pro přípravu kysela.

Chleba, vyrobený z něj, kyne před očima a je výborný, lepší, než ten z obchodu. Peču ho už hodně let.http://www.toprecepty.cz/recept/6912-obycejny-chle...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vladi vladi

7. 1. 2013 19:54

cathleen:tak jsem se už prolistovala do r. 2009 a sbírala jsem rozumy- tak počkám do zítřka co se bude dít- děkuji moc za tvůj čas a ochotu mi poradit jakožto i spegetce:-S:-p

vladi vladi

7. 1. 2013 18:59

cathleen:to bylo nedopatření- omlouvám se- já jsem si to chtěla přečíst ja to sem vložila spagi, ale nešlo mi to otevřít, tak jsem to zkopírovala a zpátky sem vložila- promiň mi moji technickou negramotnost /počítačovou/.:-) / jinak ten můj problém se týká "dvoudenního kvásku".

vladi vladi

7. 1. 2013 18:51

tak tohle jsem asi nezvládla!! všechno přesně dle rcp. , ale přikryla jsem to "freš-folií" to byla asi chyba /nemohlo to dýchat/ kvásek "vykypěl" až do úrovně 1l- měla jsem ho v nádobě plastové /odměrce na tekutiny/;-( a pak "zpadnul" a asi už 4 hodiny je z něj jen řídká tekutina která nijak nepracuje- nebublá apod. jak tady píšete, přikryla jsem jej už jen ubrouskem- že by do zítřka se z toho přece jen vyklubal ten vytoužený kvásek na chlebík???:-O

spagetka spagetka

7. 1. 2013 16:33

cathleen:jo ale psala o dvoudenním

cathleen cathleen

7. 1. 2013 16:18

spagetka: to sice ano, ale tento kvásek nemá s tím žitným nic moc společného.
A pokud jí utíká ze sklenky žitný, stačí ho víc zahustit, bude pomalejší.

spagetka spagetka

7. 1. 2013 16:06

cathleen: Ivo, vlaďka psala na pokecu, že jí utíká kvásek ze sklenice, tak jsem jí písla, ať ho dá do větší, ptala se, jestli tomu nějak neublíží, já jí odepsala,a že ne. Asi je to tento problém, téměř určitě. Nevím, proč to nedopsala. Ale mám pravdu, že nevadí, když to dá do větší nádoby ? Aspoň já to tak udělala a nic se nestalo.

cathleen cathleen

7. 1. 2013 16:00

vladi: co s tím odkazem, Vlaďko? Nenapsalas, proč jsi ho sem vložila....

magdalenka magdalenka

7. 1. 2013 10:45

Ahoj, od včera mi bublá, len ho obzerám a čuchám s údivom. Som zvedavá na večerné pečenie!:-D

janatka janatka

8. 2. 2012 14:55

Chlebík upečen a je skvělý má křupavou kůrčičku.:-pPekla jsem ten obyčejný chlebík

cathleen cathleen

8. 2. 2012 10:26

janatka::-8 jé, promiň, tvůj dotaz jsem asi přehlídla. Doufám, že chlebík bude chutnat, písni;-)

janatka janatka

8. 2. 2012 10:15

Nepřekynul,toho jsem se bála:-/,už mám zaděláno na chléb,atk uvidím bylo toho docela hodně(kvásku);-)

janatka janatka

7. 2. 2012 12:14

Tak mám kvásek zadělán a zítra zkusím chlebík!!;-)pak se ozvu.pro mne je tento jednodušší.Na ten druhý nějak nemohu u nás sehnat celozrnnou žitnou mouku.Chtěla jsem se zeptat jestli všechno to množství je jen na jeden chléb???A prosím tě už mám skoro plnou nádobu ,nepřekyne to do zítra????

simonabr

20. 10. 2011 15:02

Ahoj a díky za odpověď, já zkusím nejdřív ten a až později bych se "vrhla" na ten žitný. Uvidíme, jak to dopadne, péct chci v neděli, takže v pátek ho zadělám.

cathleen cathleen

19. 10. 2011 11:01

simonabr: ano, Simčo, kvásek musí být v teple. Ale nevím, jestli jsi neměla na mysli a nechceš dělat kvásek žitný http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/? Ten dvoudenní je pro jednorázovou spotřebu, ten žitný může přikrmovat a odebírat do těsta i roky.;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kvásek kde sehnat kvásek kvásek recept rychlý kvásek recept na kvásek kde sehnat kvásek na chleba kupovaný kvásek rychly kvasek na chleba jak živit kvásek živení kvásku priprava kvasku na kyselo jak udělat kvásek večerní chleba recept večerní chléb recept pravý kvásek večerní chléb recept recept na pravý kvásek jak sehnat kvásek recept kvásek kvasek priprava

Suroviny: mouka žitná, chléb, voda, droždí

TopRecepty.cz

Dvoudenní kvásek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLXG