Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obyčejný chlebík

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 8. 2009 10:35

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 185 kJ / 2 434 kcal
Bílkoviny76,65 g
Tuky14,70 g
Vláknina23,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy487,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je možné dělat chlebíky najednou dva - ke kvásku přidat 400ml teplé vody, 4-5 rovných lžiček soli, 1a1/2 lžíce kmínu a kilo mouky. Chlebíky nechávám kynout na jednom plechu vedle sebe a taky je najednou peču.

Recept na dvoudenní kvásek :

http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

14. 1. 2013 13:50

magdalenka: :-8 děkuju!

magdalenka magdalenka

12. 1. 2013 19:07

Nakrojený - ochutnaný. Skvelý.:yes: Chuť absolutne vyhovujúca. Vyskúšala som viacero chlebíkov, v blízkej dobe budem piecť asi tento.

magdalenka magdalenka

12. 1. 2013 16:06

Ahoj Cat! Pred chviličkou som chlebík vytiahla z rúry - mrkni foto. Miesila som ručne a cesto kyslo nádherne rýchlo. Povrch som potrela len vodou, tak sa neleskne ako tvoj. Som ním nadšená, teším sa, až ho nakrojím - vyrobila som k nemu na večeru dve pomazánky. (Manžel obzerá hlavne tie "vyvreliny" ;-).)

cathleen cathleen

5. 5. 2012 07:54

Kiki: trochu otázce nerozumím....chceš měkkou kůrku nebo naopak křupavou? Takhle potřený a pečený má kůrku křupavou. Pokud chceš, vejce vynechej a potírej vodou, solit ji nemusíš.

Kiki

4. 5. 2012 17:58

Chtěla bych septat, zda se vůbec chlebík nepotírá vodou se solí? Bude kůrka měkká?

Bibinka Bibinka

28. 11. 2011 13:23

Cathleen, krásnej chlebíček a ten já taky vyzkouším, vypadá móc jedle, prostě ho máš pěkný, ale u tebe je to tak vždycky pekařko naše:yes::-) Dávám ti 16.bod:yes:

Shayma

28. 11. 2011 12:19

cathleen:dobrá,koupím ji tedy co nejdřív;-)...

cathleen cathleen

28. 11. 2011 11:03

Shayma: Simčo, na kvásek nebo jeho náhražku by opravdu měla být žitná mouka. Proč se ptáš? Nemáš ji koupenou? Žitná mouka v chlebu je opravdu důležitá - velice mu zlepšuje chuť i trvanlivost a chlebík s ní není tak suchý a ani se tak nedrobí, jako chleba pouze z pšeničné mouky;-)

Shayma

28. 11. 2011 10:33

cathleen:Děkuji za radu, ještě bych se ale chtěla zeptat, jestli na kvásek musí být opravdu žitná mouka, nešlo by místo ní použít normální pšeničnou? ;-)

cathleen cathleen

28. 11. 2011 09:11

Shayma: ahoj Simčo, dvoudenní (nepravý) kvásek je rozepsaný tady http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva... Mrkni na to a písni, jestli je všechno jasné, nebo třebuješ něco upřesnit. Ráda odpovím;-)

Shayma

28. 11. 2011 07:57

Dobrý den, měla bych malou nejasnost ohledně toho kvásku, mohla byste ho prosím trochu víc upřesnit (rozepsat)? ;-) Děkuji

dzungila

12. 8. 2009 00:21

Obyčejný, ale přímo k sežrání!:-p;-) Bodík!:yes:

klukodvody klukodvody

11. 8. 2009 15:28

Děkuji,teď už se to musí dokonale povést:yes::-D

cathleen cathleen

11. 8. 2009 14:44

:-8Děkuju všem za veliké pochvaly! Podrobnosti o pečení písnu k receptu;-)

pipre pipre

11. 8. 2009 14:35

Jej, teď čtu, že nejsem sama, kdo si to myslí :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nepravý kvásek dvoudenní (nepravý kvásek) dvoudenní nepravý kvásek ukrajinsky chleba světlý kůrku potřeme dvoudenní kvásek marcipán obyčejný chlebík z kvásku dvoudenní (nepravý) kvásek recept na ukrajinský chleba obycejny chleba obycejny chleba na plechu postup u kváskového chlebíku recept na obyčejný marcipán

Suroviny: kvásek, voda, kmín drcený, sůl, mouka hladká

TopRecepty.cz

Obyčejný chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqJP