Obyčejný chlebík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 185 kJ / 2 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,65 g |
Tuky | 14,70 g |
Vláknina | 23,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 487,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je možné dělat chlebíky najednou dva - ke kvásku přidat 400ml teplé vody, 4-5 rovných lžiček soli, 1a1/2 lžíce kmínu a kilo mouky. Chlebíky nechávám kynout na jednom plechu vedle sebe a taky je najednou peču.
Recept na dvoudenní kvásek :
http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva...
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2013 13:50
magdalenka: děkuju!
12. 1. 2013 19:07
Nakrojený - ochutnaný. Skvelý. Chuť absolutne vyhovujúca. Vyskúšala som viacero chlebíkov, v blízkej dobe budem piecť asi tento.
12. 1. 2013 16:06
Ahoj Cat! Pred chviličkou som chlebík vytiahla z rúry - mrkni foto. Miesila som ručne a cesto kyslo nádherne rýchlo. Povrch som potrela len vodou, tak sa neleskne ako tvoj. Som ním nadšená, teším sa, až ho nakrojím - vyrobila som k nemu na večeru dve pomazánky. (Manžel obzerá hlavne tie "vyvreliny" .)
5. 5. 2012 07:54
Kiki: trochu otázce nerozumím....chceš měkkou kůrku nebo naopak křupavou? Takhle potřený a pečený má kůrku křupavou. Pokud chceš, vejce vynechej a potírej vodou, solit ji nemusíš.
4. 5. 2012 17:58
Chtěla bych septat, zda se vůbec chlebík nepotírá vodou se solí? Bude kůrka měkká?
28. 11. 2011 13:23
Cathleen, krásnej chlebíček a ten já taky vyzkouším, vypadá móc jedle, prostě ho máš pěkný, ale u tebe je to tak vždycky pekařko naše Dávám ti 16.bod
28. 11. 2011 12:19
cathleen:dobrá,koupím ji tedy co nejdřív...
28. 11. 2011 11:03
Shayma: Simčo, na kvásek nebo jeho náhražku by opravdu měla být žitná mouka. Proč se ptáš? Nemáš ji koupenou? Žitná mouka v chlebu je opravdu důležitá - velice mu zlepšuje chuť i trvanlivost a chlebík s ní není tak suchý a ani se tak nedrobí, jako chleba pouze z pšeničné mouky
28. 11. 2011 10:33
cathleen:Děkuji za radu, ještě bych se ale chtěla zeptat, jestli na kvásek musí být opravdu žitná mouka, nešlo by místo ní použít normální pšeničnou?
28. 11. 2011 09:11
Shayma: ahoj Simčo, dvoudenní (nepravý) kvásek je rozepsaný tady http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva... Mrkni na to a písni, jestli je všechno jasné, nebo třebuješ něco upřesnit. Ráda odpovím
28. 11. 2011 07:57
Dobrý den, měla bych malou nejasnost ohledně toho kvásku, mohla byste ho prosím trochu víc upřesnit (rozepsat)? Děkuji
12. 8. 2009 00:21
Obyčejný, ale přímo k sežrání! Bodík!
11. 8. 2009 15:28
Děkuji,teď už se to musí dokonale povést
11. 8. 2009 14:44
Děkuju všem za veliké pochvaly! Podrobnosti o pečení písnu k receptu
11. 8. 2009 14:35
Jej, teď čtu, že nejsem sama, kdo si to myslí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 9 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 6 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: nepravý kvásek dvoudenní (nepravý kvásek) dvoudenní nepravý kvásek ukrajinsky chleba světlý kůrku potřeme dvoudenní kvásek marcipán obyčejný chlebík z kvásku dvoudenní (nepravý) kvásek recept na ukrajinský chleba obycejny chleba obycejny chleba na plechu postup u kváskového chlebíku recept na obyčejný marcipán
Suroviny: kvásek, voda, kmín drcený, sůl, mouka hladká
Obyčejný chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jqJP
24 názorů