Špenátový koláč se smetanovým krémem
Mechový koláč, jak se mu říká s ohledem na jeho svěží barvu, je hitem posledních let. Nadýchaný korpus je zelený díky použití špenátu. Ten skvěle doplňuje lehký krém ze šlehačky a zakysané smetany. K dozdobení koláče pak můžete použít třeba jedlé květy.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Množství je určeno na dortovou formu o průměru 25-26 cm.
Nutriční hodnoty
Energie | 21 389 kJ / 5 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,44 g |
Tuky | 261,28 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 786 mg |
Sůl | 2,99 g |
Sacharidy | 581,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na nízký koláč použijeme 2 vejce a poloviční dávku všech surovin.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2024 20:44
12. 3. 2024 20:36
31. 7. 2023 14:51
31. 7. 2023 14:47
5. 4. 2023 21:07
5. 4. 2023 21:02
5. 4. 2023 18:38
5. 4. 2023 18:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 23 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 1 hodinou
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 1 hodinou
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 6 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 7 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 8 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špendlíky nazýváme drobné žluté švestky: Jaký je však rozdíl mezi špendlíkem, mirabelkou a myrobalánem?
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Další recepty
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, protlak špenátový, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr vanilkový
Špenátový koláč se smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEvWM
8 názorů