Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo plněné taštičky.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 7 265 kJ / 1 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,36 g |
Tuky | 18,12 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 6,66 g |
Sůl | 16,42 g |
Sacharidy | 322,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vodu na knedlíky dáme vařit před zpracováním těsta, abychom knedlíky mohli ihned vkládat do vroucí osolené vody! Když dělám z těsta šišky, vložím je do vroucí vody, opatrně promíchám a minutku po vyplavání na povrch je vyndávám - jsou uvařené. Z tohoto těsta dělám knedlíky, noky, šišky, .... už hodně let a pokud z uvařených brambor přímo neteče voda (špatná odrůda, nebo brambory), tak se vždy povedou.
Brambory na knedlíky vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně doměkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet.
Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovaly..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2014 09:24
16. 5. 2014 22:05
uvařit bramborový knedlíky bez vajíčka,zkuste to jsou ohodně lepší.
Já je dělám tak že brambory ve slupce uvařím do poloměka,po vychladnutí
nastrouhám,osolím,přidám hrubou mouku asolamyl nebo kukuřičný škrob.
Mají lepší chuť,jsou nadýchné a jsou prostě MŇAM.
Zkuzte to přeji dobrou chuť
19. 1. 2014 14:00
16. 1. 2014 09:07
18. 10. 2013 14:32
5. 10. 2013 16:24
3. 4. 2013 14:10
3. 4. 2013 12:37
8. 1. 2013 13:54
29. 12. 2012 15:14
18. 11. 2012 14:31
6. 10. 2012 11:43
2. 7. 2012 14:53
2. 7. 2012 14:29
30. 6. 2012 20:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 1 hodinou
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 3 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno 1. 5. 2024 18:00
Právě bylo uvařeno:
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 21 minutami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 54 minutami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 1 hodinou
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 2 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 2 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké knedlíky patří do české kuchyně. Jaká je jejich základní příprava
7 nejoblíbenějších druhů knedlíků: Naučte se kynuté, práškové, karlovarské, hrníčkové, bramborové nebo chlupaté
Jak udělat výtečné bramborové knedlíky? Brambory uvaříme den předem a s těstem pracujeme rychle
Další recepty
Tématické fráze: bramborový knedlík který se vždy povede bramborové knedlíky bramborovy knedlíky domácí bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky z nových brambor bramborovy knedlik jak dlouho varit bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky recepty na domácí bramborový knedlík bramborový knedlík recept recept bramborový knedlík jak dlouho vařit bramborový knedlík bramborový knedlík z nových brambor bramborové knedle bramborové knedle recept jak dlouho se vaří bramborové knedlíky recept na bramborový knedlíky jak dlouho se vaří bramborový knedlík
Suroviny: brambory, vejce, sůl, krupice dětská, mouka hrubá, solamyl, sůl
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jql4
130 názorů