Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo plněné taštičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (155×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 42 min Doba tepelné úpravy: 18 min bez doby vaření a chladnutí brambor

60 min (42 min příprava + 18 min tepelná úprava, bez doby vaření a chladnutí brambor)

6. 9. 2009 13:30

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 265 kJ / 1 737 kcal
Bílkoviny57,36 g
Tuky18,12 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 6,66 g
Sůl16,42 g
Sacharidy322,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vodu na knedlíky dáme vařit před zpracováním těsta, abychom knedlíky mohli ihned vkládat do vroucí osolené vody! Když dělám z těsta šišky, vložím je do vroucí vody, opatrně promíchám a minutku po vyplavání na povrch je vyndávám - jsou uvařené. Z tohoto těsta dělám knedlíky, noky, šišky, .... už hodně let a pokud z uvařených brambor přímo neteče voda (špatná odrůda, nebo brambory), tak se vždy povedou.

Brambory na knedlíky vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně doměkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet.

Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovaly..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

wendy888 wendy888

26. 7. 2014 09:24

děkuju moc za receptík jdu je dělat poprvé .-) :-K:-8

Hanka

16. 5. 2014 22:05

hanalupacova1960@seznam.czNazdar lidi, je to určitě dobrý recept.:-K Ale už jste nědky zkusili
uvařit bramborový knedlíky bez vajíčka,zkuste to jsou ohodně lepší.
Já je dělám tak že brambory ve slupce uvařím do poloměka,po vychladnutí
nastrouhám,osolím,přidám hrubou mouku asolamyl nebo kukuřičný škrob.
Mají lepší chuť,jsou nadýchné a jsou prostě MŇAM.
Zkuzte to přeji dobrou chuť:-p

Biton

19. 1. 2014 14:00

Hezky napsaný recept, dle kterého jsem i já dokázala uvařit bramb. knedlíky....jen jsem místo dětstké krupičky použila krupici. Určitě jsem nedělala naposledy! :-p:-):yes:

zdenka

16. 1. 2014 09:07

Tak se prave vari :-) jsem moc zvedava jsou to moje prvni :-) dam vedet :-).

jarda Kadic jarda Kadic

18. 10. 2013 14:32

evarock: Pokud máš možnost vařit v páře,tak budeš bez problémů.Jinak,já dávám asi tak 1/4 krupice,3/4 dětské krupičky,trochu Solamylu a vařím klidně i z nových,nebo horkých brambor, ale vždy na páře.

evarock

5. 10. 2013 16:24

Super recept, akorát se mi vždy trošku rozvařily. Jednou jsem tam ale omylem dala místo hrubé mouky polohrubou a byly úplně parádní:-)

Zdena z JM

3. 4. 2013 14:10

Nejsem sice autorka,ale odpovím,protože dělám téměř stejné knedlíky,jen s tím rozdílem,že dávám 1/4 krupice a 3/4 hr.mouky.A 2 vejce dávám na 1,5 kg brambor.Takže těsto je trochu hustější.Ale to je asi celkem jedno,když se bude lepit, podsypávej moukou.Z tohoto těsta dělám i plněné knedlíky,jak na slano tak i na sladko,šišky s mákem a různé tvary přílohových knedlíků,které máme nejraději k zelí nebo ke špenátu, k segedínskému guláši apod.Tak ať se podaří.;-)

Sojka

3. 4. 2013 12:37

Ehm,holky kuchařky,všichni chválíte Mirču,tak se taky osmělím..Já už taky párkrát zkoušela knedlíky,ale všechny to zkončilo v koši,tak jsem se rozhodla zkusit ten její recept,jen se chci zeptat, ten receptík lze pak použít i na plněné knedlíky? Miruško,na ty tu někde odkaz nemáš..?Já vím ještě neumím ani ty základní a už si troufám viď? Taky se mi všelijak mazlalo a rozpadalo,tak jsem to vzdala.. Tak si vytisknu tenhle a uvidím jestli taková nešika jako já zvládne tohle.. jinak všem kuchařkám dobrou chuť a hodně sil těm co začínají a zkoušejí..:yes::-)

Verča

8. 1. 2013 13:54

Pujinka: nebudou mazlavé, jak vynecháte dětskou krupičku ;-)

Pujinka

29. 12. 2012 15:14

Těsto mám vždy parádní, vařím cca 18-20 minut ale vždy jsou na povrchu rozvařené (ač je před vložením do vody obalím v hrubé mouce) a uvnitř takové "mazlavé" ;) Netušíte, kde dělám chybu? ;-(

senky senky

18. 11. 2012 14:31

Dnes jsem vařila právě tyto knedlíčky k husičce a zelíčkům a musím moc pochválit vychytaný recept i polopatistický popis. Knedíčky kypré, žádné dělbuchy jako z obchodu :yes::yes:Díky :-KPřidávám foto a bod je samozřejmostí:yes::yes:

Luciana_82

6. 10. 2012 11:43

Dnes jsem dělala a nemají chybu! těsto parádní, jiné už dělat nebudu :-p

Prima Mama

2. 7. 2012 14:53

:yes: výborné:yes: posílám bodík

Prima Mama

2. 7. 2012 14:29

:-) Už je skoro mám :yes:

Mysicka1

30. 6. 2012 20:17

Děkuji za super receptík.Knedlíky byly výborné :yes::yes::yes:

1 3 4 5 6 7 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový knedlík který se vždy povede bramborové knedlíky bramborovy knedlíky domácí bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky z nových brambor bramborovy knedlik jak dlouho varit bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky recepty na domácí bramborový knedlík bramborový knedlík recept recept bramborový knedlík jak dlouho vařit bramborový knedlík bramborový knedlík z nových brambor bramborové knedle bramborové knedle recept jak dlouho se vaří bramborové knedlíky recept na bramborový knedlíky jak dlouho se vaří bramborový knedlík

Suroviny: brambory, vejce, sůl, krupice dětská, mouka hrubá, solamyl, sůl

TopRecepty.cz

Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jql4