Ostružinový likér
Kdo by neměl rád likéry, zvlášť ty vlastnoručně vyrobené! Přitom s cukerným sirupem a kvalitním lihem to není vůbec žádný problém. Trochu práce s přípravou mít budete. Ale věřte, že s prvním douškem takového domácího "šnapsu", na ni zapomenete!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 35 146 kJ / 8 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 350,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výroba cukrového sirupu je u tohoto receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/7760-merunkovy-lik...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2022 12:01
Zdravím, proč mi likér zdžemovatěl? jak se tomu vyvarovat a lze nějak napravit?
12. 8. 2014 17:42
Petra: ještě dodám - pokud mate velkou úrodu (ta naše taky letos vypadá slibnê ), zkus z nich džus nebo marmeládu - taky vynikající
12. 8. 2014 13:34
Petra: Petro, recept je z knihy Ovocné a zeleninové napoje, kde používají 80% líh (dopíšu do receptu - měla jsem tehdy domací 70% slivovici, ale 80% konzumní lih se dá koupit, dívala jsem se).
Na použití vodky jsem se ptala manžela, poradil vlastně totéž, co casino.
Na použití vodky jsem se ptala manžela, poradil vlastně totéž, co casino.
12. 8. 2014 11:40
Při fffší neúctě, ale po přečtení komentáře od cathleen: mi přijde že autorka nerozlišuje vodku (40%) od lihu (96%)
Petra:
Při použití vodky cukr rozpusťte přímo v ostr. šťávě a nepřidávejte žádnou vodu; na litr sladké šťávy dejte minimálně 2 litry vodky.
Petra:
Při použití vodky cukr rozpusťte přímo v ostr. šťávě a nepřidávejte žádnou vodu; na litr sladké šťávy dejte minimálně 2 litry vodky.
12. 8. 2014 09:10
Ahoj,
letos mám velkou ůrodu a chtěla bych to zkusit,ale nemohu sehnat líh.
mohu tam nalít vodku40%?Nebude se to nějak kazit?
Díky za odpověd.
letos mám velkou ůrodu a chtěla bych to zkusit,ale nemohu sehnat líh.
mohu tam nalít vodku40%?Nebude se to nějak kazit?
Díky za odpověd.
16. 9. 2013 06:36
VHS: lehce nakvasit....asi jako když se začne "kazit" - kvasit třeba potevřený zapomenutý kompot (ucítíš to i ve vůni, stačí 1-1,5 dne nechat v teple místnosti). Stačí ti to takhle?
8. 9. 2013 18:10
Co je mysleno tim nakvasit??? Dekuji za odpoved.
25. 7. 2013 13:16
kaculencicka: urcite bych pouzila tu vodku.
25. 7. 2013 13:00
Líh???Myšleno třeba vodka???Nebo mám jít do lékárny a koupit litr lihu???Porďte!!!Díky!!!
29. 9. 2009 11:30
To musí být dobrééé, hned bych si usrkla
16. 9. 2009 08:53
Nechceš zaskočit k nám na dvůr? Jsou beztrnné....
Ale vážně - uvažuju, že i tenhle likér vyzkouším, aspoň z poloviční dávky
Ale vážně - uvažuju, že i tenhle likér vyzkouším, aspoň z poloviční dávky
16. 9. 2009 08:49
Cathleen, to musí být dobré, ale ty ostružiny sice jsme obklopeni hlubokými lesy, ale ani pořádně nevím kde tu rostou +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 22 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 6 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 6 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 9 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 9 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 10 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 10 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 10 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 10 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat a skladovat ostružiny. Vyzkoušejte to podle našich tipů
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Další recepty
Tématické fráze: domácí ostružinový sirup ostružinový sirup recept na ostružinový sirup ostružinovy sirup za studena ostružinový sirup recept sirup z ostružin recept ostružiny v rumu griotka z ostružin domácí sirup recept ostružinovy ostružinový kompot vyroba domacich likeru domácí sirup z ostružin ostružiny v lihu domaci vyroba likeru domácí ostružinový sirup za studena ostružinový sirup bez vaření sirup z ostružin vyroba ostružinoveho likeru vyroba likeru ostružinový kompot recept
Suroviny: ostružiny, voda, voda, sirup cukrový, líh
Ostružinový likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRzp
12 názorů