Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidla pečená v troubě

Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek zpracovat. V domácích podmínkách tuto lahůdku snadno připravíme v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 380 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 300 min bez doby odležení

380 min (80 min příprava + 300 min tepelná úprava, bez doby odležení)

9. 9. 2009 21:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie20 413 kJ / 4 879 kcal
Bílkoviny22,75 g
Tuky7,00 g
Vláknina87,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 137,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa.

Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

katarina

8. 10. 2013 10:37

ja mam svestky zavareny uz v cervenci zacatkem srpna ;-) Mame asi nejakou rannou odrudu ;-)

Bulis:

Hella Hella

7. 10. 2013 10:07

Oskeruska: Kdykoliv něco peču tak udaný čas považuji pouze za informativní, ale po celou dobu, pečení občas mrknu, jak se to peče, abych to včas vyndala z trouby. Pokud se něco připálí na uhel, jak píšeš, muselo to být minimálně půl hodiny cítit, že se to pálí. Čas pečení se odvíjí od toho, jak jsou švestky vodnaté a povidla se vlastně vytvoří tím, že se všechna voda odpaří. Jinak připálený hrnec jde odmočit studenou vodou.

Jana: ocet tam v tom množství není vůbec cítit a přidává se tam o jako konzervant. Ale můžeš použít i citronovou šťávu. Jinak riskuješ, že ti povidla začnou po čase plesnivět.

Jana

7. 10. 2013 09:44

Oskeruska::-(( No chyba je v teplotě, každá trouba jiná. Taky záleží na švestkách - teď už mají málo vody a vypečou se dřív. Švestky zasypané cukrem také několikrát zamíchám (před pečením), pustí pak víc šťávy a všechen cukr se rozpustí. A nikdy nedávám ocet, nemám ho ráda a bez něj to jde úplně stejně, jenom chuť je daleko lepší :-))

Oskeruska

6. 10. 2013 22:56

tak nevim...kde udelali soudruzi z NDR chybu?? Delano podle navodu (rychlejsi varianta)..vysledek? Hodina trhani svestek zbytecna,hodina vypeckovavani zbytecna,cukr fuc,svestky na uhel,plech na vyhozeni a troubu budu cistit-tedy drhnout nejmin tyden..tak to se tedy nepovedlo:no:;-(

pavel

1. 10. 2013 20:28

ahoj povidláři tak teď jsem si udělal mé první povidla a jsem nadšen vše ok tak uvidíme v zimě.A jen rada první vrstvu pokládejte na vypeckovanou stranu a nemuže se připálit tak hodně zdaru :-))

Jana

14. 9. 2013 22:32

Romana::-O pro moji troubu moc vysoké teploty - taky bych spálila ;-(

Romana

14. 9. 2013 21:56

Dnes jsem vyzkoušela tento recept a úplně jsem to připálila. Jdu na net hledat další recept. Budu doufat,že to bude na jedničku:-((

Andrea

10. 9. 2013 21:53

Loni se mi taky připálily, v horkovzdušné troubě jsou hotový dřív,letos je peču jen zespoda a ze shora. Tak uvidíme.

Hella Hella

4. 9. 2013 17:11

Irča: Já nemám zkušenosti s mletými švestkami, ale můžeš to vyzkoušet, jestli se nepřipálí. Ale myslím si, že by to šlo. Já osobně ty švestky jen rozpeču a už je nemixuju, nechávám je tak. Pokud se v povidlech najde kousek slupky ze švestek, tak nám to nevadí, ale většinou se zcela rozpečou i slupky. .

Irča

4. 9. 2013 15:28

Chtěla by vyzkoušet váš recept,ale mám dotaz nebylo by lepší to předem pomlít na masovém mlýnku,bylo by to možná rychleji hotové.Nebo raději né.;-)

spagetka spagetka

27. 8. 2013 13:56

Hella: fakt, dyk to jde, ukáááž, nebo na pokecu:-O:-O:yes::yes:
Růže moje mamka chrání před mrazem hlava nehlava :-D:-D:-D:-D

Hella Hella

27. 8. 2013 13:47

Bulis: Haha... škoda že nejde přiložit fotka. Ukázala bych vám na ní moje růže s 5 cm sněhu ve květech...
Se švestkami je to jako s vínem,. Teprve přemrznutím se podstatně zvýší cukernatost.

spagetka spagetka

25. 8. 2013 17:38

Bulis:ono spíš záleží v jaké lokalitě žijete, v Jizerkách dozrávají švestky ještě v říjnu a to už se tu mrazíky vyskytujou

Bulis

25. 8. 2013 17:28

Recept je to skvělý, jen takový malý dotaz: ty přemrzlé švestky - to je myšleno nechat přejít mrazem v mrazáku? Jinak si to nedovedu vysvětlit, švestky zrají srpen-září a to je do mrazů ještě daleko :-))

Hella Hella

9. 9. 2012 17:30

Vaclav Fronek: Tedy Václave, ty jsi mě rozesmál :-D:-D:-D Děkuji za poklonu, ale povidla takhle vaří spousta lidí... takže vítej do klubu :-D:-D:-D a hlavně ať chutnají!

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v troube švestková povidla bez míchání v troubě recepty svestkove povidla v troube pečená povidla z jablek jablková povidla pečená jablka v troubě hrušková povidla pečená pečení povidel pečené hruškové povidla

Suroviny: švestky, cukr krystal, šťáva citronová, rum

TopRecepty.cz

Povidla pečená v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4RX7