Kuřecí stehna pečená v zelenině
Kuřecí stehna jsou šťavnatá a chutná v každé úpravě. Pokud je dobře orestované maso podušené pod vrstvou chutné sezónní zeleniny, zachová si svoji chuť i šťavnatost a zároveň se propojí s chutěmi zeleniny.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 260 kJ / 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,28 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 25,97 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 386 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 72,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já mám zeleninu už zavařenou v malých skleničkách od tatarky a používám ji pod masa.1 sklenička je tak na 4 porce.Ale kdo nerad zavařuje, lze ji udělat jako je napsáno v receptu, jen na pánvi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2014 09:40
Děkuji za recept, bylo to vynikající
26. 7. 2011 10:42
Moc dobre,do pekačku přidavam i brambory vynikajici moc diky.
20. 11. 2009 21:05
Jani(neregi.)s tou "příšerností" u vaření,to určitě nebude tak zlé.Jsem moc ráda,že manželovi chutnalo a doufám že vám taky.
19. 11. 2009 10:42
děkan za recept, já jsem normálně příšerná kuchařka a manžel naopak vaří jako bůh, tuhle dobrotu, ale zblajznul a olizoval se až za ušima
13. 10. 2009 21:43
Zdenkamilanmoc mě těší,že jste si na vyzkoušení vybrala můj receptík,ale ještě víc to,že u vás chutnalo.Moc vás tu na topkách vítám a přeji,ať vám odsud vše chutná.
Pipredíky za pochvalu.
Pipredíky za pochvalu.
13. 10. 2009 20:26
Dávám bodík,tento recept je opravdu velmi dobrý.Chutnalo všem!A to mám doma mlsouny!Díky za nápad!Zase jsem obohatila svuj jídelníček nečím novým!
29. 9. 2009 21:53
Mirčo, to je paráda! Bodík jsem už dala dřív
23. 9. 2009 23:15
Lusindotak jsem ti to naťukala semhttp://www.toprecepty.cz/recept/7977-zeleninova-sm....Kdyby bylo cokoliv nejasné,tak piš.Já v Itálii nikdy nebyla,tak to mám alespoň takhle.
23. 9. 2009 22:49
Miri recept super, ale já jsem zavařovánímnepolíbená...tudíž na jak dlouho a kolik?To nevypadá, to bude super..už cítím Itálii, moře, víno, tůrující skůtry místních hochů(a já sedím v hotelu a skučím, že mi není dvacet)
23. 9. 2009 22:45
Mirčo, dík za voňavý recept, určitě vyzkouším. Posílám patnáctý bodík.
23. 9. 2009 21:15
Děkuji všem moc za milé komentáře.Špagetkozeleninu si zavařuji,jednak aby byla vždy při ruce a taky proto,že v zimě je v obchodech nekřesťansky drahá,tak ať zbytečně neutrácím.Použít se dá pod špagety,na pizzu,na vepř.plátky,..Elizomyslím že pokud dáš trošku víc rajčet a vynecháš papriku,tak se taky nic nestane a myslím že by do toho šel i tvůj oblíbený lilek.
23. 9. 2009 20:56
Mirčo, to vypadá tak skvěle, že snad vezmu na milost i tu teplou papriku, kterou jím jen v ratatouille .
Ukládám k vyzkoušení, tvoje recepty mě nikdy nezklamaly.
Ukládám k vyzkoušení, tvoje recepty mě nikdy nezklamaly.
23. 9. 2009 20:28
Mirčo, máš hezké fotky. Zdravé jídlo, hezky připravené.+
23. 9. 2009 17:21
Mirčo, určitě vyzkouším +
23. 9. 2009 12:47
Mirčo, to fakt zavání Itálií. Mám v oblíbených a tobě boďula!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 2 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 2 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 2 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 4 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 5 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 7 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 8 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit zeleninu. Na základní způsob úpravy je ideální použít hrnec se silným dnem a poklicí
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Ovocné kůže jsou zdravé a trvanlivé. Z velké úrody ovoce si připravte skvělé mlsání
Další recepty
Tématické fráze: pečené kuře na zelenině kuřecí stehna na zelenině pečená kuřecí stehna pecena kureci stehna recept kuřecí stehna pečené kuřecí stehna kure pecene na zelenine kuřecí stehna recepty kuřecí stehna pečená pečená stehna pecene kureci stehno pečené kuřecí stehna recept kuřecí stehna recepty na zelenině pečené kuřecí stehna se zeleninou pecena kureci stehna v troube recept na kuřecí stehna na zelenině pečená kuřecí stehna se zeleninou pečené kuře se zeleninou pečená krůtí stehna na zelenine kuře pečené se zeleninou
Suroviny: stehno kuřecí, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, koření oregáno, koření provensálské, máslo, rajče, kapie, koření paprika maďarská, cuketa, cibule, česnek, sůl, cukr, sýr mozzarella, žampióny, mouka hladká
Kuřecí stehna pečená v zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQ1G
24 názorů