Nakládaný Jablečník
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
15-17 malých sklenic
Nutriční hodnoty
Energie | 27 178 kJ / 6 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 17,33 g |
Vláknina | 130,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 167 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 500,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z knihy 234 x jablko v kuchyni a už podle něj zavářím Jablečník hodně let ;-).
Pokud se nám do strouhaných jablek dostane pár jadérek, tak to samozřejmě nevadí, ale snažíme se, aby jich tam opravdu nebylo moc.
V knize píší, že není potřeba jablečník zavářet, jen se přendá do kameninových nebo dřevěných nádob, pováže se pergamenem a uchovává se v chladnu. Já je ale radši zavářím, protože obvykle dělám z dvoj až trojnásobné dávky a pak by mi to bylo líto, kdyby nevydržely.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2009 22:21
Mirčo, už mám uloženo. Letos je u nás více hruškový rok, ale snad se mi podaří někde nasbírat požadované množství jablek a recept vyzkoušet. Posílám desátý bodík.
22. 9. 2009 14:00
Papričkověříš,že takhle něžně a romanticky mě ještě nikdo nidy neoslovil?-kombajn.No i když občas si tak svou šířkou připadám.
Jankadíky moc za pochvalu a prosím tě-jak vypadá tlustý bodík.Jinak ještě jednou všem díky.
Jankadíky moc za pochvalu a prosím tě-jak vypadá tlustý bodík.Jinak ještě jednou všem díky.
21. 9. 2009 12:49
Mladá paní, padám přímo na "ústa", sice máme na zahradě asi 2 kg jablíček, ale to nechám na jídlo-jen tak. I kdyby byla úroda 100x větší, tak "todleto", už neudělám, bezva recept, lze využít k hodně receptům, kde se jablíčka přidávají,takže mirco75, klobouk dolů a posílám velkého a tlustého bodíka
21. 9. 2009 10:38
Mirčo - ty jsi kombajn. Já jsem v zavařování ještě panna (kromě marmelády z DP) a nějak se mi pořád nechce a nechce ...
20. 9. 2009 21:12
Těch sklenic je.
20. 9. 2009 19:42
Jaroslav231jak už je napsáno,vaří se pomalu,tudíž nestříkají.Já to dělám tak,že já mám na nejmenším plameni a jen je za občasného promíchání prohřívám.Hned jak začnou sklovatět,tak je vypnu a oni sami horkem dojdou.Jablka se nesmí vařit klokotem-jako brambory-,jejich rozvaření není v tomto případě vůbec žádoucí!Ba právě naopak,i po zavaření by mělo zůstat vidět to hrubé nastrouhání.
Špagetkojá tohle používám většinou jen na koláče,vdolky,na chuť.Na štrůdlíky si dělám klasiku(oloupat,nastrouhat,ochutit,zavařit a je to,ale jsou taky moc mňam).
Špagetkojá tohle používám většinou jen na koláče,vdolky,na chuť.Na štrůdlíky si dělám klasiku(oloupat,nastrouhat,ochutit,zavařit a je to,ale jsou taky moc mňam).
20. 9. 2009 18:04
Když se jablka vaří,stříkají po plotně?
20. 9. 2009 17:15
Mirčo - tímto se, kromě švestek, tento týden zabývám. My tomu jen neříkáme jablečník, jinak Máš pravdu, je to skvělé hlavně v zimě, kdy je to ihned po ruce ...u struhadla vždycky přísahám, že letos fakt naposled ... no ale v zimě zas ta vůně štrůdlu ...
20. 9. 2009 14:52
Elizos radostí?Tím si nejsem u mě vždy až tak jistá.Večer písnu do vzkazů,pokud stihnu,pa.
20. 9. 2009 14:51
Díky za pochvalu a jestli můžu poradit-opravdu to zkuste,protože obzvlášť na koláčích je to "nebe v hubě".Marisletos jsem dělala jen z větší dvojité dávky(12kg) a když to tak vezmu-jsou to "jen" 2 košíky.I když jablek je pořád dost a tak možná ještě jedna várka bude.Tady odpadá práce s loupáním a odjadřincováním a tak je to strouhání docela fofr.No a když nerada strouháš,tak zaměstnej všechny co jsou po ruce a uvidíš tu rychlost,rozhodně to za to stojí,věř.
20. 9. 2009 12:51
Mirčo, už dlouho ti chci napsat, jak obdivuji tvoji pracovitost... Mě by k takové akci asi nic nedonutilo . Maximum úsilí, které vynaložím na jablka, je jejich nakrájení do mrazáku (na štrůdl). Stejně toho každoročně dost vyhodím, protože ani k tomu štrůdlu se nedostanu moc často...
Chtěla jsem ti to napsat soukromě, ale snad to nevadí... Když se mi ráno nechce vstávat, nebo se musím přemlouvat k nějaké práci, vzpomenu si na tebe ("Mirča, ta už určitě kmitá...a navíc s radostí...") a jde mi to líp...
Chtěla jsem ti to napsat soukromě, ale snad to nevadí... Když se mi ráno nechce vstávat, nebo se musím přemlouvat k nějaké práci, vzpomenu si na tebe ("Mirča, ta už určitě kmitá...a navíc s radostí...") a jde mi to líp...
20. 9. 2009 12:40
mirco, super recept, bohužel ne pro mě, protože nemáme na zahradě jablka , ale musím Ti říct, že před Tebou smekám, protože když to děláš až z trojité dávky, tj.15 kg jablek - a to strouhat ručně - to by byla moje smrt
20. 9. 2009 12:28
No to je náááápad.Hned vím co s jablkyTo je na bodíček
20. 9. 2009 10:45
Mirko, já zírám také Moc chválím a dávám bodík 2.
20. 9. 2009 09:47
+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 28 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 52 minutami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 58 minutami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 1 hodinou
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařování strouhaných jablek strouhaná jablka do mrazáku nakládaná jablka dort kombajn zavařovaná strouhaná jablka jablečník jak zavařit strouhaná jablka nakládaná strouhaná jablka zavařování nastrouhaných jablek zavařovaná jablka jablka do mrazáku strouhana jablka zavařovani nakládané jablka zavařování jablek strouhanych jak zavařit nastrouhaná jablka zavařování strouhaných jablek v troubě jak zavařit jablka jablka na štrůdl zavařování
Suroviny: jablko, cukr krupice, koření hřebíček
Nakládaný Jablečník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvRB
15 názorů