Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný Jablečník

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení

130 min (80 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení)

20. 9. 2009 09:33

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

15-17 malých sklenic

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 178 kJ / 6 496 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky17,33 g
Vláknina130,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 167 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 500,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z knihy 234 x jablko v kuchyni a už podle něj zavářím Jablečník hodně let ;-).

Pokud se nám do strouhaných jablek dostane pár jadérek, tak to samozřejmě nevadí, ale snažíme se, aby jich tam opravdu nebylo moc.

V knize píší, že není potřeba jablečník zavářet, jen se přendá do kameninových nebo dřevěných nádob, pováže se pergamenem a uchovává se v chladnu. Já je ale radši zavářím, protože obvykle dělám z dvoj až trojnásobné dávky a pak by mi to bylo líto, kdyby nevydržely.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenda1 Jenda1

27. 9. 2009 22:21

Mirčo, už mám uloženo. Letos je u nás více hruškový rok, ale snad se mi podaří někde nasbírat požadované množství jablek;-) a recept vyzkoušet;-):-p. Posílám desátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

mirca75 mirca75

22. 9. 2009 14:00

Papričko:-)věříš,že takhle něžně a romanticky mě ještě nikdo nidy neoslovil?-kombajn:-8;-):-D:-D.No i když občas si tak svou šířkou připadám:-)).
Janka:-)díky moc za pochvalu a prosím tě-jak vypadá tlustý bodík:-O;-):-D.Jinak ještě jednou všem díky:-).

Jana Pá

21. 9. 2009 12:49

Mladá paní;-):-!, padám přímo na "ústa":-!:-O:-D, sice máme na zahradě asi 2 kg jablíček:-(, ale to nechám na jídlo-jen tak. I kdyby byla úroda 100x větší, tak "todleto:-*", už neudělám, bezva recept, lze využít k hodně receptům, kde se jablíčka přidávají,takže mirco75, klobouk dolů a posílám velkého a tlustého bodíka:-!:yes::-D

Paprika Paprika

21. 9. 2009 10:38

Mirčo - ty jsi kombajn. :yes::yes::yes: Já jsem v zavařování ještě panna (kromě marmelády z DP) a nějak se mi pořád nechce a nechce ...

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 9. 2009 21:12

:-O Těch sklenic je.:yes:

mirca75 mirca75

20. 9. 2009 19:42

Jaroslav231:-)jak už je napsáno,vaří se pomalu,tudíž nestříkají;-).Já to dělám tak,že já mám na nejmenším plameni a jen je za občasného promíchání prohřívám.Hned jak začnou sklovatět,tak je vypnu a oni sami horkem dojdou.Jablka se nesmí vařit klokotem-jako brambory-,jejich rozvaření není v tomto případě vůbec žádoucí!Ba právě naopak,i po zavaření by mělo zůstat vidět to hrubé nastrouhání;-).
Špagetko:-)já tohle používám většinou jen na koláče,vdolky,na chuť:-8.Na štrůdlíky si dělám klasiku(oloupat,nastrouhat,ochutit,zavařit a je to;-),ale jsou taky moc mňam:-p).

jaroslav231

20. 9. 2009 18:04

Když se jablka vaří,stříkají po plotně?

spagetka spagetka

20. 9. 2009 17:15

Mirčo - tímto se, kromě švestek, tento týden zabývám. My tomu jen neříkáme jablečník, jinak :yes: Máš pravdu, je to skvělé hlavně v zimě, kdy je to ihned po ruce ...u struhadla vždycky přísahám, že letos fakt naposled ... no ale v zimě zas ta vůně štrůdlu ...:-*:-p:-p;-):yes:

mirca75 mirca75

20. 9. 2009 14:52

Elizo:-)s radostí:-O?Tím si nejsem u mě vždy až tak jistá;-):-D:-D.Večer písnu do vzkazů,pokud stihnu,pa;-).

mirca75 mirca75

20. 9. 2009 14:51

Díky za pochvalu a jestli můžu poradit-opravdu to zkuste,protože obzvlášť na koláčích je to "nebe v hubě":-p:-p:-D.Maris:-)letos jsem dělala jen z větší dvojité dávky(12kg) a když to tak vezmu-jsou to "jen" 2 košíky;-).I když jablek je pořád dost a tak možná ještě jedna várka bude:-8.Tady odpadá práce s loupáním a odjadřincováním a tak je to strouhání docela fofr;-).No a když nerada strouháš,tak zaměstnej všechny co jsou po ruce a uvidíš tu rychlost;-):-D,rozhodně to za to stojí,věř:-p:-).

Eliza Eliza

20. 9. 2009 12:51

Mirčo, už dlouho ti chci napsat, jak obdivuji tvoji pracovitost... Mě by k takové akci asi nic nedonutilo :-((. Maximum úsilí, které vynaložím na jablka, je jejich nakrájení do mrazáku (na štrůdl). Stejně toho každoročně dost vyhodím, protože ani k tomu štrůdlu se nedostanu moc často...;-)
Chtěla jsem ti to napsat soukromě, ale snad to nevadí... Když se mi ráno nechce vstávat, nebo se musím přemlouvat k nějaké práci, vzpomenu si na tebe ("Mirča, ta už určitě kmitá...a navíc s radostí...") a jde mi to líp...:-)

maris maris

20. 9. 2009 12:40

mirco, super recept, bohužel ne pro mě, protože nemáme na zahradě jablka , ale musím Ti říct, že před Tebou smekám, protože když to děláš až z trojité dávky, tj.15 kg jablek - a to strouhat ručně - to by byla moje smrt:-O :-8:-)):-))

klukodvody klukodvody

20. 9. 2009 12:28

No to je náááápad.Hned vím co s jablky:-D:-D:-D:-D:yes:To je na bodíček:-D:-D

pipre pipre

20. 9. 2009 10:45

Mirko, já zírám také:-O Moc chválím a dávám bodík :yes:2.

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 9. 2009 09:47

:-O:yes::yes:+

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařování strouhaných jablek strouhaná jablka do mrazáku nakládaná jablka dort kombajn zavařovaná strouhaná jablka jablečník jak zavařit strouhaná jablka nakládaná strouhaná jablka zavařování nastrouhaných jablek zavařovaná jablka jablka do mrazáku strouhana jablka zavařovani nakládané jablka zavařování jablek strouhanych jak zavařit nastrouhaná jablka zavařování strouhaných jablek v troubě jak zavařit jablka jablka na štrůdl zavařování

Suroviny: jablko, cukr krupice, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Nakládaný Jablečník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvRB