Marmeláda z mrkve
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 531 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 660,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od Jany Koláčkové(pipre). Měli jsme velikou úrodu mrkve, tak už na recept došlo. Já jsem pro jistotu přidala do cukru želírovací přípravek 1+1. Chuť je vynikající. Můžete přidat i trošku kyseliny citronové, pokud se vám marmeláda bude zdát sladší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2020 14:14
Marinazhodonina: Nemusíte
8. 7. 2020 08:31
Dobrý den, musím tam dávat tu kůru? Mně tam ty kousky vždycky vadí. Děkuji za info
22. 6. 2014 16:00
Moravanda: Tak jsem sama zvědavá, jak bude chutnat
22. 6. 2014 15:02
Tak jsem zrovna vykonala pokus podle tohodle receptu. Chuť je překvapivě moc dobrá, jen toho cukru bych příště dala možná míň. Zdá se mě to zatím moc sladký. Jen jsem to trochu upravila a dala jsem kůru z jednoho a šťávu ze dvou pomerančů. Uvidíme jaká bude až vystydne. V každém případě, děkuji za recept
13. 2. 2014 21:36
OLGA NESVĚCENÁ: určitě ano
13. 2. 2014 20:40
Chtěla bych vám jen sdělit,že jsem vloni dělala různé marmelády - i kombinované.Např.švestka a rebarbora,jahodu s ananasem,meruňku s mátou,marmeládu z plátků růží,ale i z Aronie s vínem a rumem ( pro muže).Je to lahoda,když je to po domácu vyrobené.www.toprecepty.cz
11. 6. 2012 19:16
Věrka R.: Holt-hatláma-patláma, melanž, to je fuk! Díky
11. 6. 2012 19:05
Ty jabka se můžou klidně nastrouhat, tomu já říkám melanž, možná že je to nějaký výmysl.To co myslíš ty kuličky na keři, on je dost divně cítit, ale v té marmeládě to není tak cítit, tak to budou ty správný kuličky. Snad se povede, pokud se do ní pustíš.
11. 6. 2012 17:03
Věrka R.:s melanží z jablek?? Máš tady někde recept na něco takového? Já už vím, jak vypadá ten bez, někde jsem zde vložila foto medu z něj. Pak teda budou na tomtéž keříku černé kuličky..říkám to správně?? No, co chceš, ženská z města
11. 6. 2012 16:06
Jani R, ty neznáš bezinky? Dělají se z nich různé likéry, víno atd. Teď kvetou a květům se říká kosmatice. Bobulky musí být zralé, ty se vylisují, nebo povaří a přez síto protlačí šťáva a ta se vaří do zhoustnutí s melanží z jablek, pak se přidá cukr a po dosažení dostatečné hustoty se steriluje. Jinak teď si občas dělám lívanečky s přidáním květů kosmatic, na to dám šlehajdu a je dobrota hned, zrovna dneska jsem je dělala.
11. 6. 2012 14:09
Věrka R.:ty bobulky černého bezu mne budou strašit, dokud je nebudu mít v ruce, abych náhodou neudělala marmeládu z něčeho jedovatého!
11. 6. 2012 13:58
Té mrkve jsme měli asi tak slabší půlku a angrešt má hodně pektinu, tak to i pěkně zahustí. To samé je s jabkama, nesmí být moc měký a přezrálý. Taky mají hodně pektinu. Jabka zase s velkou oblibou přidávám do marmošky z bobulek černého bezu. To je pak taky moc dobrá marmeláda. Tam se jablek tolik nedává, ale vždycky jsem dávala tak 3-5 na jednu várku a hotové marmelády bylo tak 5 sklenic. Dostane to dobrou chuť a ještě to pomůže zhoustnout.
9. 6. 2012 08:58
Věrka R.: tak to vůbec není špatný nápad!!! Díky a ještě, pokud se vrátíš tady k tomu receptu..půl na půl?
9. 6. 2012 06:44
Na náhodných receptech na mě juknul tento recept. Přidám naší zkušenost. Byla velká úroda angreštu i mrkve a tak jsme to zkusili spojit. Vyšla z toho moc dobrá marmeláda, chutí hodně podobná meruňkové.
8. 10. 2010 19:40
eblan, tak ať se povede.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 56 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 1 hodinou
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 3 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 4 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: báječné recepty z mrkve marmelada z angrestu a mrkve mrkvová marmeláda marmeláda dzem z mrkve mrkev marmeláda džem z mrkve a pomeranče marmeláda z jablek a mrkve marmeláda angrešt a mrkev meruňková marmeláda s rumem marmeláda z mrkve a jablek džem z angrestu a mrkve pomerančová marmeláda s mrkví recepty z mrkve angrešt a mrkev marmeláda z bobulí černého bezu meruňková marmeláda z mrkve marmeláda mrkev džem angrest a mrkev moje dobra marmelada
Suroviny: mrkev, cukr, šťáva citronová, šťáva pomerančová, kůra pomerančová
Marmeláda z mrkve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PZ01
36 názorů