Zelník na plechu
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický bramborák na plech, výsledkem je lahodné jídlo z jednoho pekáčku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 615 kJ / 1 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,79 g |
Tuky | 35,49 g |
Vláknina | 49,09 g |
Cholesterol | 907 mg |
Sodík | 6,10 g |
Sůl | 14,63 g |
Sacharidy | 249,74 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2009 18:55
Dámy je to super recept,chodísem ale také muži.Já třeba nevím jak silnou vrstvu na plech dát.Plechů je spousta a každý jinak veliký.Moc prosím o radu,a předem moc děkuji.
7. 10. 2009 08:29
Zelníky, my jsme říkávali zelňáky, mám ráda a s bramborem musí být dobrý. Taky jsme je pekli v troubě a jak šli vždycky na odbyt.
29. 9. 2009 23:22
Super! Taková cmunda po Kaplicku, kde je vše smíchané a díky pečení v troubě to není nasáklé olejem. Juj, to bych si dala, i když už je tolik hodin! Bod!
29. 9. 2009 21:00
Eli, cítím tu vůni až do Příboru, mám uloženo a určitě vyzkouším. Posílám desátý bodík.
29. 9. 2009 19:37
Děkuju vám za bodíky...
Papričko, také mě na tom baví, že ačkoli bezvadně chutná, je téměř dietní... Nakonec uzené i sádlo by šlo vynechat. A nebo naopak, kdo by raději mastnější placky, může si je usmažit na pánvi...
Papričko, také mě na tom baví, že ačkoli bezvadně chutná, je téměř dietní... Nakonec uzené i sádlo by šlo vynechat. A nebo naopak, kdo by raději mastnější placky, může si je usmažit na pánvi...
29. 9. 2009 17:38
Tak to by bylo přesně jídlo pro mně . Zelňáky a bramboráky miluju a tohle je od každěho kousek a ještě k tomu v troubě, takže bez smažení ... no paráda. +
29. 9. 2009 08:21
Dobrej recept. Udělám. +bodík
28. 9. 2009 22:59
Elizo,znám,dělám s malinkými odlišnostmi podle krásné bramborové kuchařky,tudíž boďka je tvá,fotečky jsou radost pohledět a já děkuji za připomenutí.
28. 9. 2009 22:18
Tak to jsi mi trochu připoměla dnešní rozhovor se zetěm kuchařem, že dělali nějakou tzv. pyramidu, taky bramborový placek, dokola kys.zelí, doprostřed maso na nudličky a na to sýr. Mělo prý to veliký úspěch,že se usmažil málem k smrti. Taky jsem si řekla, že bych to prubla a ejhle, ale dívám se, že úplně stejné to není, tak uvidíme No a ty máš samozřejmě plusíík!
28. 9. 2009 21:19
Zelníky bych mohla denně , na plechu už jsem je taky dělala, znám a proto dávám bodík, je to výborné, fotky krásné, jako vždy
28. 9. 2009 21:01
No musím uznat,že tvoje recepty jsou zvláštní a lákavéUloženo a s bodíkem
28. 9. 2009 20:37
No to je dobrota! Ukládám a dávám velký bodík1.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Banana split
Přidáno před 21 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 26 minutami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 5 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 5 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 6 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 8 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 8 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 11 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 11 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 13 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Proč předehřívat troubu před pečením moučníků? A jak péct různá těsta
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Další recepty
Tématické fráze: zelníky zelník zelníky recept recept na zelníky zelnik recept zelńáky zelnáky na plech pečené zelníky zelníky pečené zelníky v troubě recept zelníky zelníky recepty recepty zelníky recepty zelník recept na zelník zelníky pečené z hlávkového zelí bramborové zelníky cmunda pecena v troube zelníky pečené v troubě zelníky z hlávkového zelí
Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, mouka polohrubá, maso uzené, česnek, majoránka, kmín drcený, petrželka zelená, pažitka, sůl, pepř mletý, sádlo
Zelník na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRP4
27 názorů