Kardinálův řez
Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce, před podáváním dobře vychladíme a jemně pocukrujeme.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 17 930 kJ / 4 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,08 g |
Tuky | 267,22 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 2,12 g |
Sodík | 931 mg |
Sůl | 2,58 g |
Sacharidy | 389,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem pečicí papír - 2 ks, na který jsem narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné.
Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději pečicí papír jemně pomaže olejem.
Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)
Příprava vypadá složitě, ale není ! Zdroj: internet - mimibazar.cz a další .....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 9. 2015 02:17
Je to nejlepší moučník, jaký jsem kdy ochutnala. 106.
4. 7. 2014 09:44
Take dnes vyzkousim, akorat jsem koupila tu ramu Cremefine a ma 12% nejsem si jista, jestli ji vysleham?
29. 6. 2014 18:19
haolza: Hmotu stříkáme rovnou na pečicí papír - viz obrázek.
29. 6. 2014 18:17
Obě placky jsou dělané tak, že je piškotová vrstva na piškotu,nebo jako šachovnice?
29. 6. 2014 17:25
Dnes jsme pekla poprvé, jsou v lednici a chladí se, doufám, že zítra budou všichni valit očka.....akorát jsem musela lehce improvizovat....mandarinky se sice koupily, ale domů jsme je nedovezli,tak jsem dala kompotované broskve nakrájené na plátky......
25. 6. 2014 19:11
magdalenka:úplně asi mimo---píšete že jste dala džem z josty---nemohla byste mi dát recept? ta naše už je zase obtěžkána a zatím jsem jen mrazila..džem bych ráda..jak to udělat?pokud odpovíte--díky-
17. 3. 2014 20:24
Acraj: samozrejme, perfektné je to s pravou šľahačkou + stužovač, ale v poslednej dobe kupujem rastlinnú šľahačku, krásne drží tvar. Čím dlhšie šľahám, tým je tuhšia. Kupujem hlavne kvôli tomu, že "pravá" ma už zradila, nedala si vyšľahať, aj keď bola v záruke.
17. 3. 2014 19:51
magdalenka: Doufám, že šlehačka ušlehaná ze smetany....
15. 3. 2014 09:40
Martina: Milá Martino, pokud jste začátečník, tak jste si asi vzala moc velké sousto. Ale jedna rada pro každý případ: Plechy ani papír se nemažou olejem, ale máslem. V případě papíru a piškotového těsta se mi osvědčilo potřít papír tuhým máslem.
Dřív,dokud se ještě nepeklo na papíru, používala jsem osvědčený fígl starých kuchařek:
1. Formu jsem potřela rozpuštěným máslem, dala na chvíli do chladu (do lednice), pak vymazala ještě jednou a vysypala polohrubou moukou.
2. Po upečení jsem rozhodně moučník hned nevyklápěla. Dala jsme formu třeba na hrnec, aby k ní mohl zespodu vzduch a přikryla čistou utěrkou. Těsto se časem odchlíplo od stěn a dobře vyklopilo. Horké se může přetrhnout. Dnes používám ještě u bábovky, kam žádný pečící papír strčit nemůžete.
Dřív,dokud se ještě nepeklo na papíru, používala jsem osvědčený fígl starých kuchařek:
1. Formu jsem potřela rozpuštěným máslem, dala na chvíli do chladu (do lednice), pak vymazala ještě jednou a vysypala polohrubou moukou.
2. Po upečení jsem rozhodně moučník hned nevyklápěla. Dala jsme formu třeba na hrnec, aby k ní mohl zespodu vzduch a přikryla čistou utěrkou. Těsto se časem odchlíplo od stěn a dobře vyklopilo. Horké se může přetrhnout. Dnes používám ještě u bábovky, kam žádný pečící papír strčit nemůžete.
15. 3. 2014 09:21
Vyhodila jsem to do koše Asi zůstanu u buchet ze sáčku. Pro začátečníky nedoporučuji. Nepodařilo se mi vyšlehat těsto. Prilepilo se na papír (i když jsem pomazala olejem) nakonec z toho zbyla ne vzhledná placka.
9. 3. 2014 12:35
Tím žejsem tu Vaší šlehačku nesehnala .. tak jsem dala na placku vyšlehaný pudink na to ovoce a nahoru směs tvarohu a zakysané smetany...bylo to výborné..
6. 3. 2014 18:25
6. 3. 2014 16:19
6. 3. 2014 16:19
30. 3. 2013 15:47
Najlepší múčnik - u nás vedie!
Robím z 10 vajec, do žĺtkovej masy len 60 g múky. Nedávam kompót, ale pikantný džem z josty, šľahačku rastlinnú.
Robím z 10 vajec, do žĺtkovej masy len 60 g múky. Nedávam kompót, ale pikantný džem z josty, šľahačku rastlinnú.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 2 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 3 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 2 hodinami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 3 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 3 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 3 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kardinálovy řezy kardinalove rezy recept na kardinalove rezy kardinálovy řezy recept kardinálské řezy kardinálovi řezy recepty moučník kardinálské řezy top recepty řezy recept na kardinálovy řezy piškotové těsto recept kardinalove rezy recept výborné řezy ke slavnostní příležitosti kardinálský řez kardinálské řezy recept řezy se šlehačkou recept kardinalske rezy rez kardynálovy řezy kardinálovo řezy zákusek kardinál
Suroviny: vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, cukr krupice, smetana ke šlehání, mandarinky sterilované, šlehačka
Kardinálův řez
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7x2
147 názorů