Roláda vánek
Chcete tip na rychlý moučník pro nečekané hosty? Skvělým řešením je tato roláda, která se dá naplnit mnoha ingrediencemi z nichž nejjednodušší je právě ušlehaná šlehačka. Pak stačí jen povrch pocukrovat.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 4 914 kJ / 1 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,05 g |
Tuky | 51,50 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 905 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 111,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto roládu mám od kamarádky a ráda ji peču, je to taková rychlovka. Jedna podobná už tu je, ale doufám, že to nevadí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 7. 2018 20:04
casino: moc děkuji
3. 7. 2018 20:04
casino : a jak tedy měla Zuzanka tu svíci otočit ?
Varianta s vàlem nepřichází v úvahu, neb jsem ho vyhostila z domu,nepoužívala jsem ho
obouruč za PP je daleko za hranicí mých dovedností
tak zbývá ten druhý plech. A děkuji za pobavení, už jsem to dneska potřebovala jako sůl
Varianta s vàlem nepřichází v úvahu, neb jsem ho vyhostila z domu,nepoužívala jsem ho
obouruč za PP je daleko za hranicí mých dovedností
tak zbývá ten druhý plech. A děkuji za pobavení, už jsem to dneska potřebovala jako sůl
3. 7. 2018 19:53
hosta : já to tušila ,že to bude něco na způsob " v jednoduchosti je krása " ,ale tohle by mě opravdu nenapadlo , moc děkuji
3. 7. 2018 15:49
zdenka.s:
Jste mi připomněla tu TV insc. kdy I. Janžurová odjíždí do pryč a dcerunce napsala jak naložit s naloženou svící: Denně ji v lednici otoč!!! A milá mladičká Z. Bydžovská denně vyndala zadeklovaný pekáč z lednice otočila ho o 180°(inf. spešl pro vás: kolem svislé osy!!! a šup s ním zpátky
***
Jak otočit naruby?
No, třeba jako palačinku v luftu...
...ááá nééébo dát shora na plech vál (to je takové to dřevěné, placaté) nebo další plech a tuto sestavu otočit vzhůru nohama...
...ááá nééébo obouruč na delší straně uchopit PP s plátem, pomalu zvedat skoro do svisla a těsně než plát projeví snahu papíru se pustit (pokud vůbec), tak svižně obrat dokončit...
Jste mi připomněla tu TV insc. kdy I. Janžurová odjíždí do pryč a dcerunce napsala jak naložit s naloženou svící: Denně ji v lednici otoč!!! A milá mladičká Z. Bydžovská denně vyndala zadeklovaný pekáč z lednice otočila ho o 180°(inf. spešl pro vás: kolem svislé osy!!! a šup s ním zpátky
***
Jak otočit naruby?
No, třeba jako palačinku v luftu...
...ááá nééébo dát shora na plech vál (to je takové to dřevěné, placaté) nebo další plech a tuto sestavu otočit vzhůru nohama...
...ááá nééébo obouruč na delší straně uchopit PP s plátem, pomalu zvedat skoro do svisla a těsně než plát projeví snahu papíru se pustit (pokud vůbec), tak svižně obrat dokončit...
3. 7. 2018 15:34
zdenka.s: pocukruješ, zakryješ druhým pečícím papírem a pomocí druhého plechu otočíš - stejně, jako když vyklápíš pekáč buchet
3. 7. 2018 13:53
Jak sundat PP už tedy z komentářů vím ale jak upečený plát otočit ? Za rady děkuji
3. 7. 2018 10:25
magdalenka: Dobrý den moc vám děkuji:yes
3. 7. 2018 10:14
Ronaa:
Papír (kdysi pergamen) před pečením pomastím, ale PP lze sundat i bez předchozího pomaštění
Upečený plát obrátit na desku papírem nahoru a od okraje (jak jinak, že papír pomalu táhnout ROVNOBĚŽNĚ s plátem, tedy takřka vodorovně, že
***
Rcp mám skoro stejný
Mouky dávám pouze KL
Peču prudce, krátce
Nepoužívám ztužovač
Do lednice vkládám zabalené v potr. fólii (alobalu, kdysi celofánu), ale stejnou službu udělá i ten použitý PP
Jóóó... a u nás to zoveme Černá roláda
No, jak říkám..., rcp mám skoro stejný
***
Edit
magdalenka: byla rychlejší a stačila jí jedna větička...
Papír (kdysi pergamen) před pečením pomastím, ale PP lze sundat i bez předchozího pomaštění
Upečený plát obrátit na desku papírem nahoru a od okraje (jak jinak, že papír pomalu táhnout ROVNOBĚŽNĚ s plátem, tedy takřka vodorovně, že
***
Rcp mám skoro stejný
Mouky dávám pouze KL
Peču prudce, krátce
Nepoužívám ztužovač
Do lednice vkládám zabalené v potr. fólii (alobalu, kdysi celofánu), ale stejnou službu udělá i ten použitý PP
Jóóó... a u nás to zoveme Černá roláda
No, jak říkám..., rcp mám skoro stejný
***
Edit
magdalenka: byla rychlejší a stačila jí jedna větička...
3. 7. 2018 10:04
Ronaa: Necháš mierne vychladnúť, otočíš upečenú placku a papier zlúpneš.
3. 7. 2018 09:55
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak se z té roláda sundá ten pečící papír?
29. 12. 2017 19:30
Do šlehačky vždy nakousky nakrájím žluté loupané broskve. oživí to barvu a zvýrazní chuť.
8. 10. 2016 12:47
Ivona: a máte ji upečenou? Podle mě je těsto ještě syrové, které se nestihlo v troubě zvednout.
8. 10. 2016 12:41
Jsem sklamaná z receptu,rolada je tak milimetr chudá,mokrá nevím kde je chyba
23. 2. 2014 18:38
Martina: já se chystám tam dát hroznové víno :D
2. 2. 2012 10:39
Dobrý den,
Roládu sem zkoušela,je vážně užásná a všichni jí chválili děkuji za recept
Roládu sem zkoušela,je vážně užásná a všichni jí chválili děkuji za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 12 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 37 minutami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 9 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 10 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Další recepty
Tématické fráze: roláda vánek se šlehačkou sladke rolady sladka rolada vánek recept roláda vánek sladká roláda recept recept na sladkou roládu recepty na sladké rolády sladke rolady recepty sladké rolády recept recept vánek moučník vánek rolada sladka recept na vánek lehky vanek slehackova rolada vanek roláda bez mouky zákusek vánek božske sladke rolady
Suroviny: vejce, cukr písek, sůl, kakao, mouka hladká, šlehačka, cukr vanilkový, ztužovač šlehačky
Roláda vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yo8W
55 názorů