Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty, plněné marmeládou

Klasické domácí buchty jsou oblíbenou českou pochoutkou, kterou zná snad úplně každý, nejen díky pohádkám. Buchty jsou z kynutého těsta, plněné džemem a jejich přípravy se nemusíte nijak obávat. Podle tohoto receptu je zvládne opravdu každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (260×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min doba přípravy nezahrnuje kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, doba přípravy nezahrnuje kynutí)

25. 10. 2009 13:52

Suroviny pro 12 kusů

12 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 609 kJ / 2 058 kcal
Bílkoviny64,28 g
Tuky58,56 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 611 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy311,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je od mé babičky, které je 86 let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivulinka ivulinka

21. 4. 2020 14:27

Petra Dvor.: nádhera:yes: Děkuji:-K

Petra Dvor. Petra Dvor.

21. 4. 2020 14:19

Dobrý den, přidávám fotečky. Buchty jsou super. <3

ivulinka ivulinka

23. 3. 2020 12:27

Ppeckova@email.cz: dekuji. Mam velkou radost:-K

Ppeckova@email.cz

23. 3. 2020 12:21

Dnes jsem recept vyzkoušela a super. S testem se moc dobře pracovalo, buchty jsou jako výborné, jemné a chutné :-):yes:

Jidelni_zidlicka Jidelni_zidlicka

21. 2. 2020 09:27

Buchty mám moc ráda- určitě recept vyzkouším :)

samsara

16. 11. 2019 13:37

Eja57: Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.:-K

Eja57 Eja57

14. 11. 2019 21:54

samsara: trochu mléka na kvásek, ostatní pak do těsta, postupně, každá mouka se chová trochu jinak a mléko na mililitry přesně předem nelze....aspoň já to tak dělám, v receptu je to popsáno, že všechno mléko resp. kvásek najednou....

samsara

14. 11. 2019 21:51

Prosím pekne o radu.Ten kvások zarábam do mlieka,do tých 250 ml,čo je uvedených,alebo si z tých 250 ml mlieka trochu odlejem na kvások a potom zbytok mlieka prilejem do cesta.Nikdy neviem,či sa kvások robí z pomeru tekutiny,ktorá je napísaná/ mlieko ,voda, /,alebo sa množstvo tekutiny dáva na kvások osobitne .Ďakujem .

mata3636 mata3636

2. 4. 2019 09:31

casino: Nedám masla veľa, radšej 2-3x dolejem, ak treba. A ak aj ostane veľa, vyberiem ho lyžicou naspäť do kastrólika a tak položím posledné buchty ;-) Maslo je dobrá vec, no preháňať to nemusíme

casino casino

1. 4. 2019 22:36

Mikesanda1:
Jj, másla dávám dvakrát tolik, než v rcp uvedeno :yes:

mata3636:
No, dělám podobně, ale přiznejme si, že toho tuku posléze zbude a vcucne se do buchet... :-(

tejaja:
Příště vyzkouším po vašem způsobu :-)

mata3636 mata3636

1. 4. 2019 17:07

tejaja: Ja robím tak, že pomastený plech z jednej strany trocha podložím a do protiľahlej strany dám roztopené maslo. Naplnenú buchtu z jednej strany namočím do masla a položím na plech, druhá buchta, namočiť a tesne položiť k tej prvej, atď, atď. Ide to šup šup.

tejaja tejaja

1. 4. 2019 13:42

Dievčatá, buchty skladajte do pekáča nemastené, ale tak, že medzi nimi necháte medzeru asi 1 cm. Potom vezmite štetec, namočte do masla alebo oleja, podľa svojho zvyku a prejdite ním pomedzi všetky medzery. Samozrejme, treba namočiť do masla viackrát. Až potom pomastite vrch buchiet. Tak vám to pôjde oveľa rýchlejšie, buchty budú z bokov namastené raz-dva a nezlepia sa. ;-):-K

Eja57 Eja57

1. 4. 2019 13:16

Mikesanda1: na 400 g mouky 50 g másla stačí - mám skoro stejný recept po své babičce a je výborný, jen před skládáním do pekáče potírám rozpuštěným máslem a ne olejem....

Mikesanda1

1. 4. 2019 12:58

Nejsem nijak vynikající pekařka, ale myslím si že je tam málo másla, někdo přidává do kynutého těsta olej, pečivo je vláčnější a déle vydrží, ani sádlem se nic nezkazí.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 1. 2019 21:08

nikolviteb: Já to mám z jakéhokoliv receptu na buchty!:-// Nesmuť ! Bohové se zbláznili! :-((Do buchtového království mě nepustí!:-D

1 2 3 4 5 21

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté buchty tchibo tento týden a příští týden kynuté buchty s tvarohem buchty s marmeládou kynuté buchty recept honzovy buchty plněné povidly recept buchta s marmeládou kynuté buchty naší babičky kynuté těsto na buchty buchty kynuté honzovy buchty buchty kynute tvarohové kynuté buchty honzovy buchty recept na kynuté buchty recept kynute buchty buchty s marmeladou recept kynuté buchty s povidly kynutý buchty kynuté těsto na honzový buchty

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr, vejce, máslo, sůl, olej, marmeláda rybízová

TopRecepty.cz

Kynuté buchty, plněné marmeládou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Yr