Bretaňský far
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 19 469 kJ / 4 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,87 g |
Tuky | 192,96 g |
Vláknina | 26,25 g |
Cholesterol | 2,03 g |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 579,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tentokrát jsem far nepekla já, ale můj muž s dcerou. Podle tohoto receptu, který pochází z některého ze starých vydání časopisu Apetit, se koláč vždy skvěle povede.
Moučník se ve výsledku skládá ze dvou (respektive tří) vrstev, které se vytvoří během pečení. Spodní připomíná velmi pevný puding, vrchní puding našlehaný a povrch tvoří křupavá hnědá krustička.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2018 10:50
FANTAZIE
Surovin takřka stejně, akorát z hl. mouky, bez másla, bez rumu
Prošel jsem si pár rcp i na fr. stránkách a protože čas subjektivně není mým pánem zvolil jsem jednodušší postup:
Vejce s cukrem vyšlehána do pěny (2 minuty)
Vmíchána (šlehačem) osátá hl. mouka
Až po mouce na 3x zašleháno mléko (horké, bez ochlazování)
Bez dalšího odpočívání těsto vlito do formy (spodek od tahine 280 mm)
Teprve nyní pokladeno trnkami- stejně se utopily
Pečeno na 200°C; po 15´ jsem se lekl oříškově zbarveného koláče a teplotu snížil na 175°C
Celkově jsem pekl pouze 50´ (vím, každý trouba peče jinak, že
Autorce děkuji za recept
FANTAZIE
***
Edit
V rcp není zmíněno, ale zatepla mi koláč přišel chutnější
Příště formu vysypu
23. 1. 2017 14:09
nevím, proč sem dáváte recept, který ukazuje učebnicově pokažený Far Breton... Očividně jste těsto buďto přešlehala (nedělala jste to ručně) anebo jste pekla v jiné než tlusté kameninové nádobě...takže došlo k rozdělení/zdrcnutí těsta, což je samozřejmě špatně... Zadejte si do google Far Breton a uvidíte v obrázcích, jak to má vypadat...
16. 3. 2014 01:04
23. 7. 2012 13:20
21. 3. 2012 08:25
21. 3. 2012 08:14
21. 3. 2012 00:04
22. 12. 2011 13:10
20. 10. 2011 13:33
20. 10. 2011 11:58
Zkoušela jsi to i s jiným druhem ovoce?
10. 9. 2011 14:30
1. 11. 2009 19:53
30. 10. 2009 22:59
30. 10. 2009 22:34
30. 10. 2009 17:12
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 46 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Další recepty
Tématické fráze: bretaňský koláč bretańský koláč far bretańský far far bretaňský koláč bretaňský čokoládový koláč koláč far far koláč far recept bretaňský řízek bretansky kolac recept bretonsky kolac far bretonský koláč bretaňský čokoládový dort bretaňský koláč se sušenými švestkami a rumem far-bretanský koláč recepty z fary bretonsky far bretansky svestkovy kolac bretaňský moučník bretaňský koláč se sušenými švestkami
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, máslo, mléko plnotučné, rum, cukr vanilinový, švestky sušené
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
17 názorů