Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou

Tyto lahodné bramborové vějířky jsou prostoupeny chutí křupavé slaniny a obloženy česnekem, který jim dodává jedinečnou a intenzivní chuť. Jejich servírování je na pohled efektivní a láká k ochutnání.

Hodnocení receptu je 5,0 (104×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

26. 10. 2009 19:10

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 719 kJ / 2 084 kcal
Bílkoviny30,68 g
Tuky197,71 g
Vláknina8,32 g
Cholesterol 176 mg
Sodík 3,94 g
Sůl9,80 g
Sacharidy42,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

4. 11. 2009 18:15

no eliza teba ozaj nema preco mrzier, ze som ja pokazila take krasne jedlo....urcite budem opakovat

Eliza Eliza

4. 11. 2009 18:12

Výbušná, mrzí mě, že se nezadařilo tak, jak by jsi si představovala. Přiznám se, že jsem do těch zářezů náplň také cpala "podtlakem" a z některých mi znovu vylézala. Pak jsem to tam prostě nějak narvala, pekla jsem celou dobu nepřikryté a povedly se... Možná záleží i na druhu brambor jejich velikosti. Příště se ti podaří dokonale, uvidíš ;-):-)
A cibuli jsem nezkoušela, ale proč ne...:-p

vybusna vybusna

4. 11. 2009 13:21

robila som ich na slovensku a vobec som nebola spokojna so svojim vysledkom...za prve....ja debil som ich robila pre 10 ludi....nakrajala som sa do milej chuti a co bolo horsie..tak som nesla od seba oddelit tie zarezy..nabuduce si kupim na tenko nakrajanu slaninku v obchode. potom som ich spiekla...boli tvrde...myslela som, ze ta slanina ich dostatocne premasti a tak som ich spociatku neprikryvala....taka som bola z toho nestastna, lebo inak vyzerali perfektne.....no uz mam skusenost, tak nabuduce ich dufam, uz nepokazim...btw..eliza skusala si ich plnit cibulou?

nenan

31. 10. 2009 01:40

děkuji za inspiraci-vypada to skvěle:-p

Terisek

29. 10. 2009 23:30

Dnes jsme měli k večeři a je to opravdu bomba.Manžel se nemohl dočkat až se dopečou.Úžasně voní a ta chuť.

Aneta Aneta

27. 10. 2009 19:01

Teda to vypadá moc pěkně a určite je to moc dobré.Posílám bodíček:-)

Jaanca

27. 10. 2009 18:15

Vypadá to moc lákavě, takže dávám bodík, přidávám do oblíbených a zítra dělám jako přílohu k obědu, teď je vymyslet k čemu ta příloha bude :-)) Každopádně děkuji za nápad.

Merylas Merylas (moderátorka)

27. 10. 2009 10:04

Vypadá to naprosto úžasně:yes:

Teta Lena

27. 10. 2009 09:21

Začínám u toho tady slintat a posílám bodík:yes::yes::-p;-)

ercicka ercicka

26. 10. 2009 23:55

toto byzera uchvatne, to musim skusit :-O

Eliza Eliza

26. 10. 2009 23:45

No, anebo vyskotač a zakup špízové jehly - to není žádná velká investice...Jde jen o to "dokopat" se k tomu si je pořídit...:-) Jsou bezvadné nejen na špízy, ale i na testování propečenosti pokrmů v pekáči - mimo svoji hlavní funkci...:-);-)
Děkuji za tolik bodů, jsem ráda, že vám recept padl do chuti!! :-K

vybusna vybusna

26. 10. 2009 23:23

eliza...ospravedlnujem sa, malo to byt rebierka...a su to rebirka samozrejme...a ja nemam tu spizovu jehlu;-(...ale musim si ich uz kupit, lebo som chcela robit to tvoje kura / ropucha...takze hellka, asi pouzijem tvoju fintu

Eliza Eliza

26. 10. 2009 23:10

S tou lžící je to bezva nápad (pokud se použijí brambory akorátní (střední) velikosti). Já jsem je měla trochu větší - proto ta jehla... jsem moc ráda, že se recept nejenom líbí, ale že je již vyzkoušený a ověřený...;-) To je fajn a doufám, že to přispěje k vyzkoušení dalšími gurmány zde...;-)
Jendo, za promptní přidání fotek děkuji :-!:-)

magdalenka magdalenka

26. 10. 2009 22:51

Eliza ma predbehla, chcela som to sem dať, ale bez toho cesnaku to robím...a ako Hella na lyžici a zemiaky ošúpané... je to super! +

Hella Hella (moderátorka)

26. 10. 2009 22:48

Znám, dělám a posílám bodík. Taky jako Eliza řežu po delší straně a nepoužívám ani klacíky, ani špízovou jehlu, ale bramboru (používám menší) si položím na lžíci ( a taky nedokrojíte).

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: česnek bramborové recepty gurman recepty, žebírka jídla s česnekem bramborové půlky bramborová harmonika jídlo s česnekem recept na dobrou večeři gurman recepty,žebírka recepty na dobrou věčeři brambory se slaninou a česnekem pecene bramborove vejirky vějířek z brambor bramborová bašta slanina švédské brambory se slaninou bramborový vějířek gurmán recepty, vějířky recepty s česnekem brambory na česneku bramborové

Suroviny: brambory, česnek, slanina anglická, máslo, parmazán, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vloV