Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmíňák

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 10. 2009 19:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 427 kJ / 2 253 kcal
Bílkoviny65,56 g
Tuky26,03 g
Vláknina29,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy416,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chleba je větší a překvapivě lehounký.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miska.74

22. 1. 2010 16:41

Asi tak za hodinu, někdy i déle, protože čekám až vzejde a budou v něm krásně vidět bublinky.

cathleen cathleen

22. 1. 2010 09:53

:yes:Budeš mít! Přijdem na to, uvidíš....co ten tvůj kvásek? Za jak dlouho po nakrmení ho přidáváš do těsta:-?

Miska.74

22. 1. 2010 09:52

Máš ho nádherný :yes::yes::yes: Já chci taky takový ;-(

cathleen cathleen

21. 1. 2010 09:50

Tak jsem ho včera dělala znova. Přidala jsem jen lžíci vody (dopíšu do receptu), ale jinak bylo vše přesně. Chleba nakynul dobře. Ještě mě napadlo, že může být chybka v Miščině kvásku....fotky chleba přikládám.:-)

Miska.74

20. 1. 2010 15:44

Mouka byla stejná a droždí taky nebylo prošlé. Po prvním neúspěchu jsem to kontrolovala a dávám si na to pozor, ale tím to nebylo.

magdalenka magdalenka

19. 1. 2010 19:00

Ja som si minule nevšimla dátum spotreby na droždí a nekyslo mi cesto...niekedy sa všetko zvrtne na banalite...Zdravím!

spagetka spagetka

19. 1. 2010 10:17

Miska.74 - a použila jsi i ty samé mouky? Fotka možná zkresluje, mně připadá, jestli to není druhem mouky (čerstva byla,že ?)

michsamant michsamant

19. 1. 2010 09:04

mna napadlo ci netreba muku preosiat,niekedy to pomoze...vraj

cathleen cathleen

19. 1. 2010 09:01

:-//Krucajz, to mě mrzí......během 2-3 dnů ho zkusím udělat a juknu, jestli najdu chybku. To by v tom byl čert, aby se to nepovedlo!;-)

Miska.74

19. 1. 2010 08:53

Cathleen, tak to opět nevyšlo, dávám ti sem fotky, ale pak je smáznu, abych ti to tu nekazila. Voní krásně, i chuť je skvělá, ale je strašně tuhý, protože opět nevykynul, na výšku má jen 8 cm, takže jíst se moc nedá. ;-(

cathleen cathleen

18. 1. 2010 10:12

Ano, čerstvého. Budu držet :yes: a písni, prosím, jak to dopadlo;-)

Miska.74

18. 1. 2010 09:53

Dala jsem vodu i pivo, to jsem si jistá. Dokonce jsem ho musela jít koupit, protože ho domů běžně nekupujeme a přítel ho pak musel zbytek vypít. Ještě se zeptám, jestli jsem pochopila správně, že je tam 14-15 g ČERSTVÉHO droždí. zkusím ho ještě jednou a budu doufat, že to tentokrát dopadne.:-)

cathleen cathleen

18. 1. 2010 09:44

Misko, jestli dobře počítám, je tu 300 ml tekutin na 540 g mouky + kvásek (ten těsto taky trochu zředí). I Merylas se povedl (pokud přemýšlím o tom, že bych někde v gramáži udělala chybu...)
Jsi si jistá, žes dala pivo i vodu? (- snad se nebudeš zlobit, že se tě tak ptám, ale většinou je příčinou nepovedeného chleba jednoduchá chybka;-) )
Jestli si jistá jsi, co nejdříve ho udělám znovu a mrknu se:-)

Miska.74

18. 1. 2010 09:38

Žitný kvásek používám. Dala jsem na tvé rady, které jsem si tu přečetla a kvásek si vypěstovala.

cathleen cathleen

17. 1. 2010 17:01

:-)Misko, nejdřív se zeptám - žitný kvásek používáš?:-?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí indiánci domácí indiánky chléb nevykynul kváskový chléb nevykynul žitný chleba domácí drobivost chleba chleba nevykynul domací pekárna chléb nevykynul kynutý chléb nevykynul indianci recept kynutí ze žitného kvásku domácí pekárna recepty kvásek domácí kmínák-chleba chléb z kvásku nevykynul prosly cottage recept chleb kminak chleba kmínák pečení chleba nevykynul jak udělat domácí kvá ak udelat kvasek

Suroviny: pivo světlé, voda, sůl, cukr, olej, kmín celý, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka celozrnná žitná jemná, kvas žitný, droždí

TopRecepty.cz

Kmíňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xxJ