Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na perníčky

Medové perníčky různých tvarů a ozdobené bílkovou polevou nesmí na sváteční tabuli chybět. Při jejich pečení můžeme zapojit i ty nejmenší, kterým při jejich vykrajování budou zářit oči radostí.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

4. 11. 2009 22:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie15 236 kJ / 3 641 kcal
Bílkoviny104,62 g
Tuky36,51 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 3,69 g
Sůl0,76 g
Sacharidy713,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto je originální recept v časopise,který jsem si včera koupila-Knihovnička recepty (perníčky,medovníčky) http://www.e-knihovnicka.cz/

Dala jsem všechno do pekárny a krásně se to tam udělalo.

Nádherně se pracuje s těstem druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

5. 11. 2009 13:09

Janatka:-)můžu?Přidám aktivní odkaz http://www.ceske-formicky.cz/? a musím přiznat,že už jsem na to taky jukala:-8.I když manžel tvrdí,že veliká krabice(jako od lyžáků;-)) vykrajovátek stačí:-S;-):-D.Jaké jsou?Jsou pevné,nerozpojují se,....?Jsem asi zvědavá,viď:-8?

finneta

5. 11. 2009 12:59

pro alenku111 - 20 minut? tak já míchala max. taky 2-3 minuty. díky moc za odpověď. zkusím to podle tebe. :yes::yes:

janatka janatka

5. 11. 2009 12:56

Ono to zase není taková fuška,jen jsem to chtěla zkusit jak to v pekárně půjde dělat.Posílám odkaz na formičky,které jsem si objedmala před dvěma dny a dnes právě dorazily.(na perníkovou chaloupku a různé vykrajovačky a váleček do jedné ruky ,který jsem moc chtěla.www.ceske-formicky.cz/?

alenka111

5. 11. 2009 11:50

pre finnetu: zdobenie bolo kedysi aj u nas fuska a dost velka robota. Potom mi vsak teta co sa zivi zdobenim pernickou poradila, ze bielka s cukrom a citronovou stavou sa musia miesat najmenej 20 minut a potom je uz zdobenie hracka, lebo poleva v sacku sa tvari naozaj ako fixka a dobre sa s nou robi. Predtym som to podla mna dobre vymiesala tak za 2-3 minutky a potom poleva obsychala uz v sacku, alebo bola riedka a potom sme mohli robit len bodky a zdobenie bolo hlavne o olizovani. Uz par rokov sa na zdobenie neskutocne tesim, lebo zasobujem pol sidliska a vsetci ma chvalia:-)). Tak vela uspechov :-))

finneta

5. 11. 2009 08:24

no, já netuším, kde dělám chybu, ale mě to jako fuška rozhodně nepřijde. daleko horší je pak pro mě zdobení, protože pořád olizuji polevu a většinou je mi pak pěkně špatně.:-D ale perníčky miluji:yes:

cardanka

5. 11. 2009 02:20

Vkládala jsem dnes recept na vánoční perníčky, který se pekl na potravinářské škole a je s tímto podobný, proto věřím, že bude stejně tak dobrý:-pa dávám bodík:yes: Jak psala paprika v ruce je to skutečně fuška;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 11. 2009 23:16

Mnooo, tak půl práce pro milovníky perníčků:-):yes:

ella

4. 11. 2009 23:16

:-(ja to nemam tak si maknu

Paprika Paprika

4. 11. 2009 22:09

Dělám podobné těsto, ale vloni jsem ještě neměla před vánocemi DP. Zkusím ho tam taky vrazit, protože v ruce je to fakt fuška.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na perníky recept na perníkové těsto perníčkové těsto perníkové těsto vykrajovátka na perničky knihovnička recepty perníčky perníčková poleva perníky těsto formičky na perníčky testo na vanocni pernik pernicky a medovnicky perníkové těsto recept těsto na perníčky v pekárně těsto na vánoční perníky česke formičky vykrajovátka perníková chaloupka zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky recept vykrajovačky na perníčky knihovnicka recepty pernicky a medovnicky

Suroviny: mouka hladká výběrová, cukr moučkový, med, sádlo, vejce, skořice, soda jedlá, prášek do perníku, bílek, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Těsto na perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E80K