Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeské bosáky-drbáky

Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

19. 11. 2009 14:49

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

asi 12 kusů podle velikosti

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 862 kJ / 2 118 kcal
Bílkoviny58,70 g
Tuky10,68 g
Vláknina41,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,27 g
Sůl7,77 g
Sacharidy426,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bosáky mě před mnoha lety naučil tchán, jsou bezvadný a hodně rychlý. Hodí se ke všem pečeným masům a u nás v Jižních čechách se dělají nejvíc k huse a kachně se zelím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

27. 1. 2024 08:55

Coleta: Já obaluji ve škrobu i obyč bramborové knedlíky před vhozením do vody. Nejsou oslizlé a povrch se nerozvaří.

Hella Hella (moderátorka)

26. 1. 2024 22:42

K masu výborné:-K

Vlasta svobodová

25. 4. 2014 10:46

Mě se ve vodě všechny rozvařily.Nemá tam být vajíčko ?

Coleta

22. 1. 2014 18:39

Na Vysočině se dělají bosáky pouze z brambor, vajíčka, soli a hladké mouky. Udělá se těsto a polévkovou lžicí se nabírá a hází do vřelé vody.

Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.

Bibinka Bibinka

22. 1. 2014 15:56

Věra:Věrko, jak čtu, tak se povedly a já mám z toho radost;-)

Věra

22. 1. 2014 15:02

:yes:Děkuji za receptík,doporučuji vyzkoušet:-K

Bibinka Bibinka

9. 6. 2013 20:31

Irrena:Irenko, to mám radost, že bosáky u vás zdomácněly:yes:

Irrena Irrena

9. 6. 2013 10:07

Bibi dneska máme repete;-)

Majka U.

23. 3. 2013 11:35

Jsou moc dobré, doma jim říkáme houskáče-bramboráče. :yes:

Věrka.

9. 3. 2011 12:02

Taky pocházím z Jižních čech a jsou moc dobrý.

Bibinka Bibinka

1. 1. 2011 13:13

Irrenko, to jsem ráda, že sis je vybrala a vážím si toho;-)pak písni, jaký měly ohlas;-)

Irrena Irrena

1. 1. 2011 11:09

Bibi dneska se na ně chystám, housky už jsou nakrájené;-):yes

MARTINA

5. 4. 2010 12:09

Vyborny velikonocni obed vsichni se olizovali bodik tobe :-p:-)

Bibinka Bibinka

19. 11. 2009 21:04

Moc všem děkuji a jsem potěšena-hlavně je vyzkoušejte;-)

Jenda1 Jenda1

19. 11. 2009 19:36

Jani, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +11

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedliky drbaky knedlíky bosáky knedlíky recepty bosáky knedlík bosák knedlík drbák bosáky knedlíky bosak knedlik jihočeské knedlíky bosaky knedlik jihočeské recepty drbáky knedlíky jihočeský knedlík bosaci bosaky se zelim recept na knedliky bosaky chlupaté knedlíky bosáky recept bosáky s rohlíky knedlik drbaky bosáky z rohlíků jak se vaří bosáky

Suroviny: brambory, rohlík, solamyl, sůl

TopRecepty.cz

Jihočeské bosáky-drbáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLko