Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-vanilkové hvězdičky

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

5. 12. 2009 19:58

Suroviny

Porce: 3 plechy

Nutriční hodnoty

Energie10 322 kJ / 2 467 kcal
Bílkoviny52,50 g
Tuky164,00 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 405 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy191,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je po mamince, napsaný v mém sešitu, cukroví krásně zvláční a já dělám půl hvězdiček a půl malých rohlíčků. Máme ho všichni v rodině rádi! S těstem se velmi dobře pracuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

6. 12. 2009 11:11

Magdalenko, tak to je bezva hlavně pro mě když sladký nijak nemusím a šlo by to půl na sladko a půl na slano-Díky moc:-!;-)

magdalenka magdalenka

6. 12. 2009 11:04

Bibi a ak to dobre cesto osolíš, po vyvaľkaní nakrájaš tyčinky, kolečká a pod., potrieš vajcom a posypeš syrom alebo sezamom máš super slané pečivo...

Bibinka Bibinka

6. 12. 2009 09:39

LídoD, já myslím, že bys tím nic nepokazila;-)někdo to dělá i z jiné mouky(polohrubé ap.). Jen do toho a písni:-!:yes:

LidaD

5. 12. 2009 23:27

Vypadá to báječně. Zajímalo by mne, zdali by se místo hrubé mouky dala dát celozrnná (hrubou tady nemají). Jednou to zkusím a dám vědět. Posílám bodíka a pozdravy.:yes:

bara.it bara.it

5. 12. 2009 22:06

:yes:6:yes:

Bibinka Bibinka

5. 12. 2009 21:59

Magdalenko, tak jsem si k receptu napsala tvojí poznámku a až to budu příště péct, udělám to podle tebe, zvlášť, když píšeš, že to není přeslazené a díky;-):yes:

magdalenka magdalenka

5. 12. 2009 21:51

Ja to už potom necukrujem po upečení...jednoducho na doske podsypávam cukrom a vyslovene cukor vtláčam do cesta. Nemáme v obľube veľmi sladké pečivo, všade dávam menej cukru, ako sa píše v receptoch...teraz ma napadlo, kto vie, aké by to bolo, keby si vaľkala cesto na zmesi cukru a orechov? Pripečené oriešky sú predsa báječné...

Bibinka Bibinka

5. 12. 2009 21:43

Ivulinko, jsem ráda, že jsem tě inspirovala na další, rychlé a dobré cukroví. Potěšilo mě to;-)

Magdalenko, to je dobrý nápad s tím cukrem, jen mám obavy, jestli to pak nebude moc sladký, když se to ještě v cukru válí:-?

magdalenka magdalenka

5. 12. 2009 21:33

Ja vaľkám na doske posypanej práškovým cukrom, pri pečení trochu skaramelizuje...
Cesto je univerzálne na slano aj na sladko...Robím z polohrubej...
Bibi, super!+

ivulinka ivulinka

5. 12. 2009 21:24

Z tohoto těsta tu mám recept na štrůdl. Bibi, tobě právem patří bod, protože vím jak skvěle toto upečené těsto chutná..., ona moje dcera, když dělám štrůdl, si vždycky udělá na plech placičku, posledně jsem si na nich dost pochutnala. Do komentářů mi pak kdosi napsal, že z toho dělá i šátečky. Já teď našla inspiraci, děkuji.:-K:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 12. 2009 21:13

:yes::yes:

Bibinka Bibinka

5. 12. 2009 20:18

Přesně tak:-D, nebo s pytlíkem pověsit z okna ven, jako se dávají v panelácích koroptve a podobná havěť;-):-D

spagetka spagetka

5. 12. 2009 20:15

Aha, takže jediný problém, jak zajistit odležení :-(, zamknout na zámek a klíč zahodit :-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

5. 12. 2009 20:12

Špagetko, dělala jsem je dneska a jak říkáš-pokud je nesníme vydrží měsíc, možná i déle, ale to už jsem nezkoušela;-)Oni totiž ty ořechy v receptu nejsou psaný, ale já jsem si to vylepšila, protože mi nějaký mletý oříšky vždycky zbydou a navíc, je to s nima ještě lepší. Teplotu tak, jak pečeš ostatní cukroví, není v tom rozdíl a každý už má tu svojí troubu vyzkoušenou;-)Je to cukrovíčko raz-dva:-D a odleželý v chladnu jsou úplně "epesní":-D:yes:

spagetka spagetka

5. 12. 2009 20:03

Bibi, úplně cítím v ruce, že to těsto je jemňounké, hladké ... co myslíš, jakou má trvanlivost (nemyslím dokud se nesní, to by u nás nemělo nic žádnou výdrž :-D) prostě jak moc ho dopředu pečeš a skladuješ asi v chladu viď, já tam určitě ořechy dám, milujem je;-):yes::yes: Jo a asi stačí teplota do 150°C nee?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vinné hvězdičky dobre vanocni cukrovi cukroví hvězdičky tvarohové vanilkové rohlíčky vanilkové cukroví štrůdl hrubá mouka vanilkové rohlíčky z tvarohu vánoční cukroví z tvarohu vanilkové cukroví z tvarohu vanielkove hvizdicky hvezdicky cukrovi cukroví z hrubé mouky tvarohovo vanilkové rohlíčky jak dlouho vydrží cukroví z tvarohové ho trsta linecké hvězdičky s tvarohem vanilkové kuchyně vanilkový cukr a dost jak dlouho vydrží štrůdl jak se dělá hvězdička na pc

Suroviny: tvaroh ve vaničce, mouka hrubá, tuk, cukr moučkový, cukr vanilkový, ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Tvarohovo-vanilkové hvězdičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zv4q