Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Západočeské utopenečky dle Jarouše

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

15. 12. 2009 17:36

Suroviny pro 15

15

Nutriční hodnoty

Energie1 169 kJ / 279 kcal
Bílkoviny4,90 g
Tuky0,84 g
Vláknina21,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy58,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept jsem dostal od Jarouše Podgorského, který ho vymyslel a vyhrál s ním vnitropodnikovou soutěž.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

9. 5. 2018 10:45

clupmi: V hospodách to mívali na pultě v láhvi a v poho:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 5. 2018 08:59

clupmi: tak to si neumím představit,vždy se dávali do chladna,komora nebo dobrý sklep,ale dne to má málokdo,tak bych to řešila a dala do sklenice,která se mi vejde do lednice.;-)

clupmi clupmi

9. 5. 2018 06:06

Jen by mě zajímalo, jestli musí jít sklenice do ledničky. Taková pětilitrovka mi tam nevejde. Můžou zrát při teplotě 20 °C?:-?

clupmi clupmi

9. 5. 2018 05:53

Jana Dorazinová-Remková: Tak to je Jeničko pěkný kotrmelec - od uzenin k ovoci.:-K

Iriska Iriska

22. 12. 2009 17:37

Tak jsme ochutnali. Bodíka jsem dala právem. Jsou opravdu skvělé a hlavně rychle naložené. Pak jenom vydržet to čekání. :yes:

Iriska Iriska

16. 12. 2009 18:55

To bude parádní zpestření mezi cukrovím a řízky. :-p Posílám fotku naložených buřtíků a už teď dávám boda. :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 12. 2009 13:32

simko.jit dej sem ten recept normálně na naše stránky!!;-) Tady se to stratí.

Dooga Dooga

16. 12. 2009 13:09

Václave, přesně o tom píšu pod receptem. Nemá to chybu. Stejným principem marinuju maso před grilováním. Stačí půl hoďky a je to.;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

16. 12. 2009 12:54

Václave děláme, zvláště na chatě, ale i doma. Dávám do nálevu kousek nakládané feferonky. A JEŠTĚ JEDENU VYCHYTÁVKU. Utopence se dávají do spec. plast. nádob, které jsou uzpůsobeny pro vakuovou pumpu. Tí jak vznikne podtlak (vakuum) Jsou utopenci užasně rychle proleželé - nasycené octem. Václav

yanull yanull

15. 12. 2009 19:41

Na tyto stránky si chodím po pečení aspoň virtuálně napravit sladké chutě.Tato trojkombinace utopence, chlebíku a pivka nemá chybu. Už se vidím, jak zakrajuji patku a je to mana nebeská ... posílám bodíka. ;-):-p:yes:

pipre pipre

15. 12. 2009 19:23

:-p:yes:+5

simko.jit simko.jit

15. 12. 2009 18:46

utopence miluju, taky mám ráda ty, jak je tam worčestr, hořcice, kečup a svaří se to - recept tu na stránkách je.
jestli můžu přidat taky receptík - kdo chce, ten si ho opíše, já fotku nemám takže:
finta spočívá v naříznutí špekáčku - nařízneme podélně tak, abychom získali plát jako na ptáčky. Takto naříznutý přidržíme a potřebe feferonkovou pastou. přidáme cibuli a držení uvolníme. Špekáček se sroluje a náplň zůstane uvnitř.
Klademe do sklenice, prokládáma nakrouhaným čerstvým zelím, paprikou, cibulí a prosypeme celým pepřem. Nesolit (pasta je slaná) vše pak zalijeme nálevem DEKO a nejmíň týden uležet.
tento recept vyhrál taky v soutěži - jmenuje se Staroplzenecký utopenec, autora bohužel už nevím a recept byl uveden v Klatovském deníku:-p:-p:-p

Dooga Dooga

15. 12. 2009 17:54

Ne sůl tam není.

Iriska Iriska

15. 12. 2009 17:51

Prosím, sůl do nálevu nepatří? Asi ji nahradí country koření, ne?

thomassinno thomassinno

15. 12. 2009 17:49

Juuuwa. to vypadá fakt luxusně ...:-! sem s nima, sbíhají se mi sliny a kapou mi až na vestu:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci od jarouše recept západočeská kuchyně utopenci od jarouse utopenci s cerstvým zelím utopenecky salát vacsy klatovský deník vacsy utopenci vacsy system děláme utopence utopenci worcestr staroplzenecky utopenec klatovský deník recepty vacsy recepty zapadoceska kuchařka nakladani masa ve vakuu utopenecký salát recept recept utopenci od jarouše nakladani utopencu bio vac

Suroviny: špekáček, cibule, ocet, voda, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, bobkový list, koření country, cukr

TopRecepty.cz

Západočeské utopenečky dle Jarouše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxVM