Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pugliese podle Brinny

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 12. 2009 19:02

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 966 kJ / 2 860 kcal
Bílkoviny88,90 g
Tuky14,70 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy578,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Bible domácího pečení - Rose Levyová Beranbaumová

povolení autorky k publikování mám.

http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3932 zde rozpis na 500 gr mouky

http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=49236 tady i s fotopostupem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

simko.jit simko.jit

19. 12. 2009 11:02

:-)):-)) že jo? já ji četla fakt jedním dechem, je fakt že recepty jsou na 4 stránky a postup je u každého stále dokola vlastně opisován, ale i tak - a našla jsem její stránky na webu - kdo se chce kouknout tak jukněte http://www.realbakingwithrose.com/2006/12/the_brea...
jsou tam i recepty - no prostě krááááááááása:-))

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 12. 2009 10:43

Tohle pugliese je něco jiného, než chleba bez hnětení (tady Chleba s křupavou kůrkou) - kvásek biga je fajn a doporučuji zkusit. ;-)
Knížečku od paní Rose mám doma taky (no, knížečku....váží kolem kila), je v ní prima čtení - doporučuju!:yes: Autorka práci i následné pečení popisuje tak barvitě, že při čtení vůni čerstvého pečiva cítím....:-))

Drobek Drobek

19. 12. 2009 00:36

:-O Že by to byl konečně ten pravý co dokážu upéct i já? Každopádně už je to vytištěno a zkusím. Bod už je tam.:-p

simko.jit simko.jit

18. 12. 2009 23:11

:-O:-O a navíc - dejte do google vyhledávat spojení pugliese brinna - a co? najde to i tyto stránky.;-) a také německé a jiné.

simko.jit simko.jit

18. 12. 2009 23:03

hledala jsem recept který je podobný - já ten váš znám jako Chléb bez hnětení, bohužel pod tímto názvem zde není uveden. a proč tak složitě? Inu - přečtěte si tu knihu.:-) navíc samotnou bigu můžete uchovat v lednici, a použít třeba až za dva dny, kdy budete péct chléb.

Hella Hella (moderátorka)

18. 12. 2009 22:44

Tento recept je tu už více než rok jako http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup... a je opravdu vynikající. Jen nevím, proč je v kategorii Domácí pekárna... Vlastně vím - není to kam zařadit - za kategorii Slané pečivo už skoro 2 roky bezúspěšně bojuju a pokud to pořád bude vadit jen mě, tak tady ten zmatek bude dál narůstat.
Jen mi není jasné, proč to složité zpracovávání. Ten fór je v tom dlouhém kynutí, já celé těsto zadělávám jen rukou asi 30 vteřin, vlastně jen lehce zamíchám, ani se všechna mouka do "těsta" nezapracuje, všechna zmizí až kynutím. Konečně, má-li někdo o tento druh pečiva zájem, může si to sám zkusit.

simko.jit simko.jit

18. 12. 2009 21:18

můžeš klidně i v klasické, já sem ty poslední taky dělala na klasiku - protože jaksi horkovzduch nešel. teď ho mám teda zapnutý a furt mi tam cosi drnčí - tak nevím - možná mi to kolečko vyletí z trouby ven.:-D:-D:-D

spagetka spagetka

18. 12. 2009 21:16

Tak tohle určitě vyzkouším, i když jen v klasické troubě ;-):-p,:yes:
thomassinno - u nás v knihovně ji mají, jak jsem teď na jejich netu objevila, tak by to neměl být problém, hned tam naklušu a půjčím :-p

simko.jit simko.jit

18. 12. 2009 20:59

:-D tak doufám, že už mícháš bigu:-D:-D:-D když jsem chodila do práce, tak jsem večer zamíchala tu bigu - to je pořád stejné množství, a druhý den jak jsem přišla z práce, tak už jsem zadělávala - dva chleby - ve dvou pekárnách, a pak ještě jeden. Já byly jednu dobu velkopekárna pro souseda:-)):-)):-)) pak se trouba nějak vzepřela, a od té doby mám pro souseda zavřeno:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 12. 2009 20:53

To je krásný chlebík!!!:-O:yes::yes::yes:

Míla

18. 12. 2009 20:25

Co se peče, co se vaří, vše se dokonale zdaří. Všechno jedna dobrota, máš-li hrnce od Rotta!!!:-D

Bibinka Bibinka

18. 12. 2009 19:54

Simko.jit, ten je krááásnej, si šikovná a takovou kuchařinkovou knihu bych si taky přála-asi řeknu Ježíškovi a ty máš ode mne boda:yes:

simko.jit simko.jit

18. 12. 2009 19:36

jestli je v knihovnách to nevím, ale já ji mám doma:-D:-D dostala jsem ji předloni k vánocům:-))

thomassinno thomassinno

18. 12. 2009 19:31

Tak tu knihu bych si rád přečetl ... ale kde si ji pujčit?:-O

simko.jit simko.jit

18. 12. 2009 19:14

ještě malý dodatek - pokud si můžete půjčit tu knihu - vřele doporučuju. Já v ní četla pořád dokola, krásně se to čte a pak vám nevadí, že třeba na briošku zaděláte večer, brzy ráno uděláte ty bochánky a pak ještě čekáte další tři hodiny než se to může péct. některé recepty jak jsou tam popsány trvají opravdu hoooooooodně dlouho. A pak vás už jenom zahřeje u srdíčky - když uslyšíte jak chléb vytažený z trouby "zpívá";-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bible domácího pečení kvásek biga pumprniklová mouka biga kvásek chléb bez hnětení mimibazar špagety pugliese doma míchaná směs do pekárny biga recept recept chleba pugliese domácí chléb pečený v troubě brioška z bible domácího pečení briošky z domácí pekárny brioska v domaci pekarne pečení chleba v horkovzdušné troubě kniha o pečení chleba co je to puglieze spagety puglieze rozpis ledu slaný rozpis ledu slaný bible domácího pečení (rose levyová beranbaumová)

Suroviny: mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, mouka žitná, voda, droždí, cukr, sůl, klíčky pšeničné, kmín celý, kaše bramborová sušená

TopRecepty.cz

Pugliese podle Brinny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RO0O