Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorky - starý recept

Zázvorky jsou tradičním druhem cukroví, které nesmělo chybět na vánočním stole už našich předků. Díky použitému amoniu mají uprostřed typickou dutinku. Letos je vyzkoušejte upéct i Vy, určitě z nich budete nadšení.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení

55 min (45 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

19. 12. 2009 01:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

3 plechy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 352 kJ / 2 474 kcal
Bílkoviny52,22 g
Tuky32,44 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy488,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto zázvorky s amoniem mají po "naskočení" v troubě uvnitř dutinku, což zázvorky s práškem do pečiva postrádají. Letos je na ně už pozdě, potřebují 3 týdny uležet.

Cukrářské droždí mají v potravinách nebo v drogériích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

NikdoNic

17. 1. 2024 13:12

Amonium netřeba, nafouknou se mi i bez něj vždycky a mají i dutinku.
Dávám dvojnásobek zázvoru (a i to mi přijde málo :-) ). Zázvorky před pečením ještě otáčím.

magdalenka magdalenka

17. 12. 2019 10:15

zacatecnice: Tento recept je bez masla, vidíš dobre. Niektoré recepty na zázvorky maslo neuvádzajú.

zacatecnice

17. 12. 2019 10:00

ať koukám, jak koukám, máslo tam nevidím, kde dělám chybu?

zacatecnice

17. 12. 2019 09:59

at koukam, jak koukam maslo tam nevidim

Loreta

8. 10. 2017 18:29

Milují zázvorky,pekla je stařenka i mamka,peču je i já.Taky do nich dávám máslo a před skládáním na plech je obracím naruby.<3jsou mňam!!!

Petra

4. 11. 2015 09:04

Na kolik stupnu se pecou?

acaia

1. 12. 2013 18:57

Dobrý den. Tento recept znám, pekly se u nás co pamatuji. Bohužel s odchodem babičky odešel i recept a znovu jsem jej získala ze Slovenska, kde jim říkají zázvorníky. V orig, receptu je skutečně amonium -k dostání v drogeriích pod názvem cukrářské droždí. Po zpracování těsta, které je mimochodem dost tuhé, vykrájím formičkou zázvorky, dám na plech a měly by takto odpočívat 24 hodin ( u nás na balkoně. Po upečení jsou krásně nafouklé a nikdy se nestalo, že by se roztekly. ( taky se nedával nikdy čerstvý zázvor, jelikož nebyl).

eva hubova eva hubova

8. 12. 2012 16:01

:-p:-p:yes:

Jarmilka

7. 12. 2011 18:11

výborný recept ;-):yes: :-)

magdalenka magdalenka

19. 12. 2009 20:28

Mám recept po starej mame, do cesta ide na 500 g múky aj 50 g masla a salajka - amónium sa rozpúšťa v troche mlieka. Pečú sa na druhý deň tiež. Stará dobrá klasika!

spagetka spagetka

19. 12. 2009 17:34

Tohle je recept hodně dávný a i typický, babička ho takhle dělala i s tím amoniem ;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zázvorové cukroví salajka na pečení pečeme zázvorky pečení zázvorek zázvorníky zázvorníky recept staré recepty na vánoční cukroví cukroví s amoniem formičky na zázvorky recepty na vánoční cukroví zazvorky zázvorky cukroví vánoční cukroví zázvorky zázvorky cukroví recept cukroví zázvorky zazvorky pečení recepty s amoniem recepty-zazvorky pečení zázvorky zázvoky staré recepty

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, žloutek, vejce, zázvor mletý, šťáva citronová, droždí cukrářské, tuk

TopRecepty.cz

Zázvorky - starý recept

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYow