Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová zelňačka - slovenská

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 12. 2009 18:37

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 717 kJ / 1 128 kcal
Bílkoviny21,25 g
Tuky89,50 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 8,08 g
Sůl20,25 g
Sacharidy46,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Takáto kapustnica sa kedysi varila u nás na štedrý večer v katolíckych rodinách, keďže sa mäso jedlo až na 1. sviatok vianočný. Dnes táto povinnosť už nie je.

Ja varím dva 4 litrové hrnce kapustnice, jedna je takáto a druhá s mäsom, klobásou a hríbami, do tej si dávame kyslú smotanu na tanieri.

Recept ponúkam aj vám, pretože obyčajne chutí každému, aj vegetariánom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

16. 12. 2009 21:45

Magdalenko, tak jsem jí dneska udělala já a to ze zvědavosti jaká se jí u vás polévka na Štědrý den(nebo jedla dřív:-?) a je dobrá:-pTak ti přidávám k receptu fotky a rovnou bodíka:yes:

magdalenka magdalenka

15. 12. 2009 17:59

...ešte máš týždeň...;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

15. 12. 2009 15:07

Magdalenko, tohle určitě zkusím dřív, než na Štědrý večer:yes:

spagetka spagetka

15. 12. 2009 14:05

hafikov - bez výhrad jedině sušené houby a nejlépe směs, fakt, já si to se žampiony neumím představit. Jistě že to jde, ale nebude ta specifická chuť, jakou má na mysli Magdalenka (a já), bude to prostě jiná polévka ;-)

magdalenka magdalenka

15. 12. 2009 13:57

Cha, ja mám huby rovno zo Šumavy...a kopec...(menší, malinký...)

Simona Skolakova Simona Skolakova

15. 12. 2009 11:29

Tak to je tedy prima receptík,my máme houbičky moc rádi.Měla bych dostat sušené houby a tak už si to ukládám,jakmile dostanu houby hned udělám.už mám na to chuť.:-p:-))dávám bodík:yes:

magdalenka magdalenka

14. 12. 2009 21:20

Jani Hafikov, myslím, že výlučne s kopou sušených húb docieliš tú pravú chuť... Špagetka aj Výbušná ti dosvedčia, že je to iba tak to pravé...

hafikov hafikov

14. 12. 2009 21:11

Škoda,že nemám už žádné sušené houby.Jen ve skleničce trochu suš.hub špiček,ale ty nedodají houbovou vůni:-(.Což to zkusit se žampiony:-?:-?:-?Jinak dávám bodík:-K

vybusna vybusna

14. 12. 2009 21:09

ja varim tuto kapustnicu stale na stedry vecer...ci je uz teraz vecer povolene maso, ci nie je....mame ju radi....a tu zasmazku robim maslovu a nakoniec prelisujem cesnak....a robim k tomu zemiakovu kasu.....a je pravda....musi ist do nej vela vela susenych hub

magdalenka magdalenka

14. 12. 2009 21:03

Janula, ja sa červenám po korienky vlasov, asi aj vlasy sa mi červenajú, ušetrím na farbe...
Nepreháňaj, lebo sa hanbím, ale mi to lichotí...moje recepty sú také obyč...ale väčšinou u nás chutí každému.
Vo výrobe cukroví mám medzery a keď vidím výtvory niektorých topáčiek, tak som šťastná, že moje nevidíte...sú chutné ale nie vizuálne na takej úrovni, ako niektorých vás...

Iljusa Iljusa

14. 12. 2009 21:00

hned bych ozkoušela - ale mám už málo suš. hub a ty musím šetřit na štědrovečerní "kapustnicu" a "kubu" :-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 12. 2009 20:58

Iljusa, podle magdalenky se fakt vaří jedna báseň;-). To nelichotím, to je fakt:-)

magdalenka magdalenka

14. 12. 2009 20:55

Špagetka, vôbec ma to neprekvapuje, je to jednoducho tými koreňmi...
Iljuša, ak nepoznáš, vyskúšaj a určite neoľutuješ. Teda, ak môžem radiť, najbližšie keď varíš tú "svoju" zelňačku, spomeň si na moju a v malom hrnečku...

spagetka spagetka

14. 12. 2009 20:22

Magdi, já ji dělám taky tak,jen nedávám šlehačku ale krémovitou kysanou smetanu, a navíc bobkový list.;-)A máš pravdu,hoodně zelí a ještě víc hub :-D:-p, ale s tou šlehačkou to vyzkouším :yes:

Iljusa Iljusa

14. 12. 2009 19:42

Magdalenko - krásný receptík - hezky napsaný :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravá zelňačka slovenska s klobasou zelnačka slovenská zelňačka s klobásou zelňačka s klobásou a houbami pravá zelnačka zelňačka recept slovensko chutí recepty houbová zelnačka zelňačka z kyselého zelí s houbami zelnacka na stedry den zelňačka s houbami slovenská pravá kapustnice slovenska kuchařka slovensko chutí slovenská houbová polévka jaka polevka na stedry den zelňačka slovenska s klobásou slovenské polévky recept na slovenskou zelńačku slovensko s chutí

Suroviny: zelí kysané, houby sušené, bobkový list, pepř černý, olej, mouka hladká, voda, šlehačka

TopRecepty.cz

Houbová zelňačka - slovenská

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWx2