Škvarkovníky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 44 496 kJ / 10 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,96 g |
Tuky | 746,23 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 22,32 g |
Sůl | 55,04 g |
Sacharidy | 734,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept jsem získal od paní Počerecké z Valče (obec pár kilometrů pod Martinem). Tam jsme letos v létě u rodiny trávili prodloužený víkend.
Recept je ručně psaný a omlouvám se, pokud jsem něco špatně opsal.
Dnes jsem se rozhodl recept vyzkoušet a porovnat tak škvarkovníky z Valče o mé výtvory.
Vše začalo zajímavě, kdy jsem v rozporu s receptem dal připravit kvásek a šel na net hledat, jak se vlastně překládá listové těsto. Zdržel jsem se pouhých 5 minut, ovšem kvásek byl rychlejší(viz foto).
Z receptu se nedozvíme výšku "rozvaľkania". Já jsem to tipnul na 1cm, ale podle fotek zjišťujeme, že to chce více roztáhnout.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 12:58
No, na rozdíl od mouky jsou u nás škvarky úzký profil...
Podle váhy škvarků dávám stejné (nebo i menší) množství mouky
Podle váhy škvarků dávám stejné (nebo i menší) množství mouky
26. 10. 2016 12:47
Jenda1: děkuji, možná by šlo část škvarků nahradit sádlem.
26. 10. 2016 08:37
Nadja: Nadi, je to kalorická bomba, ale pagáčky jsou skvělé. Chystám se je upéct, vyzkouším snížit množství škvarků a dám vědět.
26. 10. 2016 00:20
Jendo, pagáčky se mi moc líbí, ale nějak se mi nezdá množství škvarků - téměř kilo na kilo mouky ?
To budou pořádně mastné pagáčky (i finančně).
To budou pořádně mastné pagáčky (i finančně).
15. 10. 2016 07:21
Žila jsem dlouho v Trnove Valču znám chodila jsem ke kadeřnici Ludke pozdravuji a děkuji za receptík na škvarkovníky zrovna je dělám
27. 11. 2013 14:39
Pocházím z Martina a tenhle recept zbožňuji,Je rychlý,dělám sice 2x za rok, ale moc si pochutnáváme na "škvarkovníkoch!"
25. 11. 2013 14:27
Dělala jsem je dnes poprvé a jsou super krásně se mě povedlo skládat těsto, nedělala jsem kolečka, ale čtverečky jsem krájela rádýlkem, takže mají super tvar vložila jsem i fotečku
4. 4. 2013 07:27
vyskušela jsem, sou vyborny
27. 11. 2012 16:25
nazdarek kuchtici :) tyto padagcky se mi libi nejvice ze vsech ktere jsem na netu nasla,vidim ze vsem vysli krasne a povedli se, jenomze ja nejsem az taka skusena pekarka a tak vas prosim o radu
- na kolika stupnech a jak dlhou se maji pect???
nechci to pokazit tak se radeji zeptam...
dekuju :)
- na kolika stupnech a jak dlhou se maji pect???
nechci to pokazit tak se radeji zeptam...
dekuju :)
3. 4. 2012 09:32
Výborný recept Večer jsem se neudržela a nyní mám zbytek. Určitě jsem nedělala naposledy Díky
18. 12. 2011 22:03
Včera jsem vyzkoušela a musím říct, že byly vynikajícíPřátelé chválili. Vykrajovala jsem taky malé tvary, takže některé kousky se mi klátily na stranu. Ale to nevadí, malé kousky se lépe jí Bohužel jsem včera neměla foťák, takže dnes jsem vyfotila už jenom zbyteček těch nejškaredějších Ty nejhezčí se včera snědli Moc děkuji za recept a bodík je samozřejmostí+1
29. 10. 2011 12:44
Ráno na mě vykoukly z náhodných, odolat se nedalo Upečeno, ochutnáno, vynikající jak od mojí babičky Dovolila jsem si trošku zaimprovizovat, doma bylo málo škvarků, doplnila jsem zbytkem rillettes, které jsem zkoušela minulý týden a dopadlo skoro jako škvarky Bod udělen a posílám foto
9. 2. 2011 11:11
Dneska upečené, jsou vynikajícíPřidala jsem fotku, jestli bude vadit klidně ji vymažPidala jsem chlebové koření od Antonína
28. 12. 2010 22:14
Terezko, děkuji za uznání. Pagáčiky byly křehounké a jen se na jazyku rozplynuly. Příště použiji vykrajovátko o větším průměru, snad se tolik nebudou "rozjíždět".
28. 12. 2010 19:43
Jendo, sú výborné a takto majú škvarkové pagáče vyzerať
Podľa obrázku neviem odhadnúť výšku pagáčov, ale po upečení má byť výška asi 3 - 4 cm, takže v žiadnom prípade viacej nevaľkať.
Opakujem sa, ale musím : takto majú vyzerať pagáče, krásne musia lístkovatieť
Škoda, že ti môžem dať len 1 bodík
Podľa obrázku neviem odhadnúť výšku pagáčov, ale po upečení má byť výška asi 3 - 4 cm, takže v žiadnom prípade viacej nevaľkať.
Opakujem sa, ale musím : takto majú vyzerať pagáče, krásne musia lístkovatieť
Škoda, že ti môžem dať len 1 bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 27 minutami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 9 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 16 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 20 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 22 hodinami
Plněný croissant
Přidáno 22. 4. 2024 08:26
Právě bylo uvařeno:
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 58 minutami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 1 hodinou
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 9 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 11 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 11 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 11 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 11 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 12 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 12 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
jana.r uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Pět jídel s jarní cibulkou: Jednoduchá jarní polévka, pestrý a osvěžující tvarohový salát nebo pikantní marinovaná asijská kachna
Další recepty
Tématické fráze: škvarkové pagáče od babičky domácí škvarkovníky recepty se škvarkami jak dlouho péct škvarkové placky domaci skvarkove placky škvarkovíky skvarovniky jak péct škvarkové placky vykrajovátko na pagáčky jak dlouho péct škvarkový placky skvarkovniky z domacich skvarek lístkové škvarkové placky rillettes v domaci pekarne škvarkové placky z listového těsta pagáče se škvarkami jak se preklada listove testo jak dlouho pect skrvarkove placky www,skvarkovniky.cz recept lístové škvarkovníky kuchar jenda 1
Suroviny: mouka polohrubá, škvarky, droždí, cukr, sůl, pepř mletý, vejce, žloutek, mléko, olej
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
38 názorů