Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2013 13:16
Dobrý den, tento recept mě opravdu zaujal. Chtěla bych se zeptat, jestli by se dala místo normální smetany ke šlehání použít ta pařížská? Samozřejmě bych musela upravit množství cukru i kakaa, ale zajímá mě, jestli bych na to mohla jít stejně? :) Předem díky za odpověď.
19. 12. 2012 23:14
e kuchařka7Tak jsem ho zkusila a HRUZA.Za prve se mi srazil ,ale to bych neřešila nahřatim se to spravilo ale čekala jsem ,že nabyde a bude ho vice ma to snad tak vypadat?tim,že jsem ho nahřala tak byl ridky dala jkse ho do lednice pak byl tuhžší a jak jsem ho stikala sačkem tak se odděloval a voda tekla tak jsem asi uplny blb,ale zajimal by mě nazor PROČ se tak nedařilo
28. 11. 2012 20:45
Katy: myslíš toto http://www.toprecepty.cz/recept/24512-cuhajky/
28. 11. 2012 20:42
Škoda,vypadal lákavě, je fakt že mi nešla do hlavy ta šlehačka,nemůžu najít nějaký pařížský nebo hodně čokoládový krém na cukroví.Za zeptání nic nedám,a tak se ptám,vloni jsem dělala jedno vánoční cukroví,které se dávalo do papírových košíčků,první vrstva čokoláda druhá ořechová nápň a zase čokoláda,bohužel jsem recept ztratila,a nevím jak udělat tu ořechovou nádivku,poradí mi i v tomto někdo ?
28. 11. 2012 14:30
Katy:To určitě ne, je vhodný do moučníků (dorty, zákusky, dezerty, poháry) .
28. 11. 2012 14:22
Je to krém vhodný i na vánoční cukroví ?
25. 11. 2012 12:32
Ahoj, díky za tenhle recept krém jsem podle něj dělala už několikrát a nemá prostě chybu
9. 10. 2012 14:23
aja.g:
Ahojky, prý se pod marcipán nedělá, ale já s tím nesouhlasím. Já to dělám nejčastěji takhle a nikdo si ještě nestěžoval
Jinak krém dělám pravidelně podle receptu, a opravdu prvotřídní! Díky !
Ahojky, prý se pod marcipán nedělá, ale já s tím nesouhlasím. Já to dělám nejčastěji takhle a nikdo si ještě nestěžoval
Jinak krém dělám pravidelně podle receptu, a opravdu prvotřídní! Díky !
16. 5. 2012 17:06
Podobný recept jsem našla na mimibazar.cz ale máslo se tam dává až na druhý den, po té, co to odleželé ušleháme. Tak jsem zvědavá jak to dopadne. Budu to šlehat zítra. Uff
22. 3. 2012 18:19
Tak krém dopadl na 1, na mantinely jsem udělala pudinkový čokoládový. Celá dávka mi stačila na čtverec 22x22 cm, snad to někomu pomůže
21. 3. 2012 18:08
Právě jsem ho uvařila, můžete mi prosím někdo napsat, jestli jste ho zkoušeli pod marcipán, nebo si mám udělat máslový na mantinely?
30. 1. 2012 17:31
krém je úplně úžasný a velmi jednoduchý, před šleháním malinko nahřát a pak je z něho lehounká pěna. Fakt super. Dík za recept
15. 8. 2011 18:02
Ajino - myslím, že to stačilo na jeden dort na naplnění. Tu fotku jsem tehdy dělala jenom proto, abych to mohla vyfotit. Obsah hrnku je 350 ml. a dělala jsem to vlastně z poloviční dávky
15. 8. 2011 17:34
Kolik zhruba z této davky budu mít krému?
30. 1. 2010 10:51
Opravdu výborný krém,dělám klasickou pařížskou šlehačku, ale tohle je vážně pecka!Takže dávám bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Banana split
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 1 hodinou
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 4 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 4 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 7 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 7 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
57 názorů