Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sofrito

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

23. 12. 2009 20:49

Suroviny

Porce: moc

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 581 kJ / 617 kcal
Bílkoviny12,83 g
Tuky22,87 g
Vláknina50,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy79,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Sofrito, v italské kuchyni soffrito, se používá v italské, řecké, ale i karibské a kubánské kuchyni. I Francouzská kuchyně to zná jmenuje se, vznešeně, jak jinak Miraphoix. V Itálii je to první krok při vaření rizota, omáček na špagety a ragů, polévek a vlastně skoro všude, kam patří zelenina. Základní jihoitalský recept je z olivového oleje, cibule, česneku. V severní Itálii je to hlavně cibule, řapíkatý celer a karotka, tomu všemu říkají také Trinity, podle Boží trojice, ostatně v kreolské kuchyni také. Na Kubě je základní ingredience cibule, česnek, rajčata a papriky pálivé zcela podle vás. Je to prostě základ vaření, jako v české kuchyni začínáme cibulí, tak tady je toho víc. Protože je to přídavek do vaření a taková kategorie tu není, dal jsem to do této kategorie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vycina

6. 2. 2011 01:20

Drobku Tvoje Sofrito je určitě to správné dochucení některých jídel.:yes::yes::yes:. Vyzkouším a posílám bodík;-);-).

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 8. 2010 08:24

sofrito,moc mne to zaujalo to vypadá moc dobře, vyzkouším udělám
:yes:+1;-)

stepina

13. 6. 2010 17:59

Užasné

Drobek Drobek

24. 12. 2009 17:15

:-8 Přiznávám, že pesto nepoužívám, protože používám tohle. My se vůbec, pokud to ještě jde, vyhýbáme používání těch průmyslově připravených věcí. Takže, možná to je, možná ne. Opravdu nevím. Ale konečně, proč ne? Je to možné, Soffrit je tolik druhů, klidně to může být jeden z nich.;-)
Jak jsem sledoval Portugalské a Kreolské vaření, tam začínají osmahnutím cibule, celerové nati a karotky, teda Trinity. Vše najednou, jako my jen tu cibuli. Jinde se přidává už do témeř hotového, takže, kdo zkusí pesto a přidá komentář?:-*

vybusna vybusna

24. 12. 2009 08:48

drobek....dakujem dakujem dakujem....a btw...ani slovenska nie;-(
damy davam vam do velkej pozornosti...vydrzi to v chladnicke aj...no ja to tam mam urcite uz mesiac a nic tomu nie je....a pouzivam to fatk ako ochutene zdrave zahustovadlo, vsade kde dusim maso s nejakou zeleninkou, do gulasou a tak podobne.....fakt o nema chybu.
v tej poznamke co si pisal o pouzivani v taliansku...no a nie je to vlastne pesto;-)

Drobek Drobek

23. 12. 2009 23:21

:-p Jojo, ono to přesně jalapeňo být nemusí, prostě jakákoli pálivá paprička. Podívej se do mé kuchařky na drobek.eml.cc do "Úvod do paprikologie".;-)

spagetka spagetka

23. 12. 2009 21:29

JJ, takže takový dochucující kořenící přípravek, určitě zdravější nrž různé vegety, podrafky, bujony... vypadá to výborně. Ještě se mrknu na chytré stránky na ty jalapeňo papričky, co to přesně je. Jinak zelený koriandr mám v mrazáku, takže mám vlastně všechno :-p:yes::yes:
A i popis, co s tím je :yes::yes:
Jupíí už jsem papričky našla, takže tady:http://papricka-jalapeo.navajo.cz/ :yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tvořič ledu recept na gulášou polévku celerové pesto recke sofrito sorfito sofritto vepřové sorfito italské sofrito kreolská kuchyně recepty jidlo do mrazaku soffrito pasta sofrito kuřecí sofrito kubánská kuchyně kubánské jídlo recepty na kubansky jidlo kubánské jídla tvořič ledu do mrazáku jak udělat pastu z jalapeňos co je sufrito

Suroviny: olej olivový, cibule, paprika, paprička jalapeňos, česnek, koriandr, protlak rajčatový, sůl, pepř, šťáva limetková

TopRecepty.cz

Sofrito

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVlM