Houbová omáčka z praváků
Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této smetanové omáčce, ke které přidáme jen několik plátků knedlíků a kousek vařeného hovězího masa.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 026 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,68 g |
Tuky | 32,02 g |
Vláknina | 4,27 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 30,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku připravujeme nejlépe z pravých hřibů, ale můžete použít vše co sbíráte. Houby každoročně sbíráme ve velkém, pokud rostou a předem je opracuji, uvařím a zamrazím. Mrazím i vývar z nich, omáčka má potom silnou výraznou houbovou chuť bez přídávání nějakých houbových bujónů nebo kořenících přípravků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2016 20:53
19. 8. 2016 20:52
24. 9. 2013 11:46
3. 10. 2011 19:55
Já jen dělám půl na půl, z hlívy podušené na másle a kmíně a doma sušených houbách na močených ve vodě ze kterých použiji nálev.
Dávám bodík
26. 9. 2011 08:47
26. 9. 2011 08:40
4. 12. 2010 17:32
27. 6. 2010 13:47
27. 6. 2010 13:00
Máme raději kyselejší, tak jsem dala zakysanku, k majdě nokové knedlíky podle receptu mojí babičky a pečené vepřové. Nemělo to chybu, ještě že zrovna rostou dubáci
4. 3. 2010 23:27
10. 2. 2010 17:21
13. 1. 2010 13:49
20. 12. 2009 20:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 20 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 8 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 8 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 10 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 10 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 10 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 10 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 11 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho rostou houby? A kdy je nejlepší čas se na ně vydat do lesa? Odtajněte s námi houbové tajemství
Dušené houby využijeme do mnoha houbových pokrmů. Hodí se také k zavařování ve vlastní šťávě nebo mražení
Jak udělat z vývaru omáčku? Poradíme s přípravou základní omáčky, kterou si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: omáčka z pravých hřibů omáčka z hřibů houbová omáčka z mražených hub houbová omáčka z pravých hřibů houbová omáčka z hřibů houbová omáčka z pravých hříbků houbová omáčka houbová omáčka z hříbků houbová omáčka z hříbků hřib pravák omacka z pravych hribku houbová omáčka recept mražení hub omáčka ze sušených hřibů pravák pravá houbovka omáčka z hříbků recepty z pravých hřibů hřibová máčka omáčka z mražených hub
Suroviny: houba hřib, cibule, sádlo, smetana sladká, mléko, mouka hladká, vývar houbový, sůl, pepř mletý, kmín drcený
Houbová omáčka z praváků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnR0
13 názorů