Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ve vlastní šťávě

Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min +2 zavařování

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava, +2 zavařování)

29. 12. 2009 10:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie13 611 kJ / 3 253 kcal
Bílkoviny145,00 g
Tuky297,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 8,59 g
Sůl21,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

31. 10. 2020 15:54

ruda43: Moribundus možno nie, ale Clostridiumbotulinum áno, ten vytvára spóry, ktoré sú termorezistentné. Práve v anaeróbnom prostredí vyklíčia jeho vegetatívne formy produkujúce toxín botulín, ktorý je už termolabilný...A otrava botulotoxínom ohrozuje život. Preto dvojité zaváranie.

Frantiska Frantiska

31. 10. 2020 15:48

ruda43: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/domaci-m...
V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu. Zničí se tím všechny bakterie, jejich spory a případně vzniklý botulotoxin (jedná se o látku bílkovinné povahy citlivou na vysoké teploty). Klasické zavařování postačí, pokud obsah ve sklenicích chrání kyselé prostředí z octového nálevu nebo přirozeně se vyskytující kyseliny z ovoce nebo například rajčat.

ruda43

31. 10. 2020 15:29

Karel Kosek: Vařím jenom jednou,asi 3 hodiny a jsou výborný,proč zavařovat 2x??Takovou dávku varu by nepřežil ani moribundus..:-D

Karel Kosek

29. 4. 2017 12:30

Vepřové ve vlastní šťávě dělám již roky.Bůček,plecko,krkovici,jednotlivě,nebo namíchám./syrové/Pokud ho chci mít jako dobrou večeři na chleba,namelu na velké šajbě.Pokud třeba k použití např.do rizota tak nakrájím na 2x2 cm.nebo jako vrabce3x3cm k KVZ.Do každé sklenice lžičku soli,trochu kmínu,vyzkoušejte i osmaženou cibulku.Navrch stroužek,nebo víc ,podle vaší chuti.Nahoru kůži z bůčku a dvě lžíce převařené vody.Naplnit asi 2cm pod okraj.Šroubovací víčko dobře utáhnout.Víčka dávám i opakovaně.Vařit při 100st,celé ponořené 2 hodiny.Přes noc nevyndávám sklenice,druhý den vařím znova 2 hod.Pak vytáhnout a nechat na chladném místě ochladit.Skladovat nejlépe v lednici,ale i v chladné spíži.Nejdéle jsem otevřel po půl roce/v ledničce/.Je to pochoudka.Tak je možné udělat i ptáčky,ražniči,prejt,vlastně jakékoli maso mít rychle přichystané k příloze.

ginasouth

18. 6. 2016 12:10

Lenka: nameleme nahrubo

ginasouth

18. 6. 2016 12:09

Tak to dekuji a hned po nedeli se do toho pustim sezenu levnejsi maso a bude forota na zimuuuuuuuuuuu.:-*

Lenka

7. 10. 2013 07:02

Colombo65
chtěl sem se vás zeptat,ten bůček taky krajíte na kostky 6cm,nebo jej na hrubo namelete?
předem děkuji

su1enka

13. 4. 2013 21:44

:yes::yes:Colombo65:

su1enka

13. 4. 2013 21:44

:yes::yes:Colombo65:

honauerová dana

11. 5. 2012 11:50

ahojky já je zavařuju dlouho jsou prima,ale dnes mi ztuhlo pouze pulka várky nevím čím to je ale muže mi někdo poradit nebo že by sklínky byly špatné uzávěry-,ještě se mi to nestalo děkuji.:-(

Miriam

5. 4. 2012 23:38

Sklenice plním asi do 3/4,kolik Wat. má mikrovl.nevím,je jí už 20let.Nejdříve dám plný výkon,po 5 min. uberu,nechám jen aby obsah ve sklenici probublával ještě dalších 5 min.Víčka používám šroubovací,maso syrové,po vychlazení se dá bez další úpravy konzumovat,je uvařené.

Sopicek

31. 3. 2012 18:13

Miriam,mam dotaz jak dlouho 0,7 sklenici a kolik Wattů v mikro zpracovávat?:-O

Miriam

29. 3. 2012 09:16

Výborný recept,přidávám i králičí maso,podle chuti pepře,zavařím v mikrovlnce.Bez sanytru a pod,jsem jejich odpúrce,dost mě vadí,že dnes se bez těchto chemikálií nedá koupit téměř nic,takže se snažím z čistého masa utvořit různé dobroty doma.Zdravím všechny podobně smýšlející a přejí mnoho nápadů,o které se tu s námi jistě rádi podělí.Díky.

Mojto

31. 10. 2011 14:43

Ešte lepšie je ked je mäso nakrájané na kocky a nie bočik ale pliecko.Moji zákaznici sa nevedia dojest:yes:

jarka 67

9. 7. 2011 14:30

Colombo65:tak to je přesně to pravé ořechové, když vyrazíme na dovču vezeme sebou tyhle kompoty a pak kámoši zírají že k pivku nevláčíme švestkáč ale tuhle dobrotu. zdravím a doporučuji všem ptotože koupit pravou vepřovku dneska nelze(teda pokud není domácí):-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě

Suroviny: bůček, sůl, kmín celý, kůže vepřová, voda

TopRecepty.cz

Vepřové ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLlA