Dušená mrkev
Prosté, snadné, ale velmi dobré jídlo. Protože mrkev je někdy velmi sladká, můžeme jí ještě dochutit solí, skořicí, citronem nebo octem. Pro chlapskou část jedlíků lze přidat i vepřové maso, nebo to, které máme rádi.
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to velice prosté a velmi levné a úžasně rychlé jídlo. Máme vyzkoušeno, že i děti se dají na takto upravenou mrkev nalákat a doma ji nejedí. K mrkvi můžeme zvlášť uvařit bůček, ale jde i hovězí a je možná i sekaná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2011 12:53
Jana:Jani,já bych si nakrájela maso,buď na kostky,nebo plátky co budeš chtít!!!Ale zkus nejdříve na kostky,bude to dříve měkké.Na sádlo nebo oleji bych si zpěnila cibulku/nakrájenou na drobno/a na to přidala maso,hezky ho orestovat,pak přidat sůl a třeba pepř trochu.Když je trošku maso orestované,tak přileješ trošku vody zamícháš a dáš pokličku a tím se maso dusí!!!Musíš ho,ale častěj kontrolovat,aby se ti nespálilo,jak se voda vydusí,tak musíš zase přidat trochu a dusíš dál.Když dáš moc vody,tak ho budeš míti spíše vařené než dušené!Musíš si s ním jakoby pohrát.Takto dusíme až do změknutí/může to trvat aj přes hodinu,aby jsi se nedivila,že maso neměkne!/ Neboj zkus to,vše se musí jednou vyzkoušet!!Taky pokud máš tlakový hrnec se to dá dělat i v něm!!Možná,že to nepíšu dostečnětak se klidně ptej když tomu nebudeš rozumět!!!Třeba to popíše ještě někdo lépe!
18. 11. 2011 12:42
Andrea: Moc Vám děkuju za odpověď....v kuchyni teprve začínám, takže se v tom moc neorientuju a opravdu jste mi hodně pomohla!
18. 11. 2011 12:39
Simona: Moc opravdu děkuju za odpověď...mohla bych se Vás ještě zeptat na to dušení? Nikdy jsem to nedělala....takže nevím jak na to.
18. 11. 2011 12:37
Jana:Většinou se maso vaří zvlášť vcelku jako na polévku, kterou i pak můžete jako polévku dodělat. Maso se nakrájí na plátky a podává k mrkvi. Já někdy dělám kuřecí s mrkví dohromady, a to tak, že si nejdříve na másle nebo oleji opeču maso a pak teprve přidám mrkev a dusím A nedávám sádlo, ale maso.
18. 11. 2011 12:35
Jana:Jani,záleží na tobě!!Můžeš maso upéci v troubě,když ho upečeš větší množství,tak budete mít k mrkvičce a třeba ještě k večeři za studena s okurkou a chlebíkem!A jinak maso můžeš i dusit.To záleží na tobě!!!Dá se i koupit třeba kotletka a tu můžeš připravit jako minutku na pánvi,opéci jí na přírodno
18. 11. 2011 11:47
Chtěla bych poradit...chtěla bych toto jídlo udělat s masem, ale nevím jak to maso připravit (v kuchyni teprve začínám)...je lepší to upéct nebo opéct? Děkuji
23. 10. 2011 17:54
Dnes to zkouším poprvé!! Držte mi palce! :)) Máte nejjednodušeji popsané jak na to Pro začátečnice ( pro mě) je to nejlepší! :)
3. 6. 2011 11:01
Po prvé v životě dělám mrkvičku a tento recept mi připomíná recept mojí mámy,takže hurá na to.
4. 10. 2010 01:29
miluji dušenou mrkvičku a mám rád i dušenou kapustu mňam ,přidávám bod za tento výborný recept.
16. 7. 2010 07:40
díky za výborný tip na sobotní oběd, mrkvičku dělám trochu jinak, ale tohle určitě vyzkouším
27. 2. 2010 11:37
Vašíku, ve čtvrtek jsem dělala mrkvičku s přírodními vepřovými plátky a jako vždy lahoda. Jelikož jsem ti bodíka už dala, tak ti přidávám aspoň fotku
12. 1. 2010 11:14
Mrkev u nás nikdy nezklametaké dělám takto "obyčejně" a baští celá rodinka posílám 11. bodík
11. 1. 2010 18:48
no,právě...zmizlo...Tak jen ve zkratce.Jenda1 a Václav Fronek mají ty NEJ... receptíky i fotky.Kluci,když u receptu zahlédnu jméno jednoho nebo druhého vím,že je to dobrotka.Jste šikovní,tleskám a kdybych měla klobouk,tak smeknuS pozdravem Milena.Snad mi tohle už nikdo nesmázne
11. 1. 2010 18:44
To jsem z toho jelen, kde to zmizlo
11. 1. 2010 18:40
zmínku o čem?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 1 hodinou
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Klobásy
Přidáno před 12 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 3 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 3 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 4 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 4 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 4 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 5 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 7 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 7 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Další recepty
Tématické fráze: dušená mrkev jako příloha mrkev na husto dušená mrkev dušená baby karotka recept mrkev na husto mrkev jako příloha baby mrkev jako priloha dušená mrkev recept recepty mrkev na husto recepty - mrkev na husto dušená mrkev pro děti vařená mrkev s masem mrkev dušena recept baby mrkev recept dušená karotka baby mrkev vařená mrkev recepty na dušena mrkev recept na mrkev na husto dušená baby mrkvička
Suroviny: mrkev, sádlo, mouka hladká, sůl, cukr
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
44 názorů