Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2011 13:55
suslajda tak to mám fakt radooost!!
16. 2. 2011 13:52
dneska jsem vařila Jani moc dobré
8. 2. 2011 13:00
Věrko, díky a super!!
8. 2. 2011 12:17
Tak jsem si moc pochutnala a děkuju za připomenutí. Ještě jsem si přidala mletý zázvor, tymián, mletý pepř a houby, místo protlaku jsem dala trochu ostřejšího kečupu a kousek anglický a nemělo to chybu.
7. 2. 2011 19:52
Věrko, tak to jsme dvě, co přemýšlíme, co zítra. Jenže knedlík byl včera, jinak jsem na to taky myslela.
7. 2. 2011 18:19
Přemýšlím co si zítra uvařit a kápla jsem na tvůj recept, tak vyzkouším, určitě to je dobrý a mám na to i chuť. Jdu si vyndat maso z mrazáku.
6. 2. 2011 14:27
tak tohle mi uteklo, ale už jsem to chytla
5. 2. 2011 18:18
Růženko díky a ta barvička!!!, ta se ti povedla!!!
5. 2. 2011 17:48
Jani tak dnes jsem uvařila toto jídlo a moc mi chutnalo:-opravdu to chutná,jako kdysi to z té konzervybodík jsem už dala,tak si dovolím přidat fotku toho opravdu chutného jídlaa díky za recept,určitě jsem nevařila naposled
7. 1. 2011 17:22
Vlastíku, to mám radost
7. 1. 2011 16:22
něco výborného - návštěva měla boule za ušima, jednou s knedlíkem jednou s bramborem, obojí mňam
21. 9. 2010 20:06
BILKOVAI, asi mo to nebudeš věřit, ale myslím si to samé, jenže jsem nechtěla opravdu urazit některé lidičky ohledně názoru na svíčkovou. Děkuji.
21. 9. 2010 19:40
Jani, jeden z nejlepších receptů, které jsem kdy jedla. Svíčková se může zahrabat. Je to neuvěřitelná dobrota. Bohužel foto nemám, ale příště určitě přidám. Moc díky za skvělou mňamku.....21
12. 7. 2010 21:40
Stará dobrá klasika.
12. 7. 2010 21:20
Tak toto jsem mívala ráda z konzervy,ale myslím,že takto uvařené to bude lepší.+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 7 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 2 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 2 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 2 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 3 hodinami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 4 hodinami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů