Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl 2 v 1

Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme tvarohovou a povidlovou náplní. Nahoru posypeme ještě drobenkou a upečeme dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2010 15:50

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie32 471 kJ / 7 761 kcal
Bílkoviny235,52 g
Tuky308,96 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 2,56 g
Sůl6,16 g
Sacharidy972,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z této dávky jsou 4 větší štrúdly, kdo by je chtěl mít užší a tím i hezčí, udělejte si jich více a nebo zadělejte méně těsta. A ještě jednu poznámku pro začínající kuchařinky. Nepodceňujte nakynutí na plechu před pečením, je tam dost tvarohu a navíc ještě povidla, kdyby štrúdly byly málo nakynuté, těsto se zdrcne a mohl by se vám dole udělat tzv. brousek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

23. 1. 2014 17:46

AniCiz:Aničko:-K, Tvé poděkování mě velmi těší a to, že jsi spokojená, mi velkou radost dělá :-8:-K:-):-K:-K:-K.

AniCiz

23. 1. 2014 13:46

:yes:úžasný recept,peču už po několikáté a teprve jsem si všimla,že jsem ani nepoděkovala..Jani,děkuji za skvostný recept..:-*:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Hanča

12. 1. 2014 17:32

yanull: Jani, dělám to tak, že dám do pekárny množství mouky a mléka podle receptu. Během promíchávání těsta v pekárně podle potřeby mouku dosypávám. Hustotu a konzistenci těsta zkouším průběžně prstem.
Dřív jsem dělala těsto ručně. Teď už dělám těsto jen v pekárně, je to pohodlnější a i líp propracované. :-) Ale pokud je to tvůj rituál, nic proti tomu nemám. ;-) Důležitý je výsledek... :-):yes::-K

yanull yanull

11. 1. 2014 21:52

Hanča:Hani, těší mě, že se těsto povedlo, já mám pekárnu, ale abych byla upřímná, na zadělávání ji téměř nepoužívám, protože každá mouka jinak saje a já si to těsto prostě musím tzv. osahat, zkusit jak pruží, pohladit, během kynutí ho několikrát propracovávám, je to zkrátka můj rituál;-).Ale s tímto poměrem se mi vždy podaří, tak doufám, že i ostatním a za komentáře děkuji :-K:yes:

Hanča

11. 1. 2014 15:21

Ještě jedna má zkušenost: těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Takže jsem do ní dala nejdříve "mokré" a potom "suché" přísady, zapnula a po hodině a půl vytáhla hotové těsto. To jsem rozdělila na 2 stejně velké díly (dělala jsem poloviční dávku), každý jsem jen zlehka (cca 1 - 2 minutky) pospřekládala a hned jsem začala těsto rozvalovat do obdélníků a pokračovala podle návodu autorky tohoto skvělého receptu. Ještě jednou díky ! :-p:-K

Hanča

11. 1. 2014 15:14

Velká pochvala za recept! Když jsem těsto viděla, jak kyne nic moc a jak je takové spíše hutné, tak jsem si říkala, že jsem zvědavá na výsledek. No nakonec to bylo velké překvapení.... Těsto se krásně válelo do obdélníku bez špetky mouky. Dělalo krásné bublinky. Jediný menší problém pro mě byl přendat smotaný štrůdl z pracovní desky na plech. Pak už to byla jedna radost, štrůdly na plechu krásně nakynuly během dvaceti minut a výsledek po upečení famózní. Jen škoda, že jsem udělala poloviční dávku, páč je to fakt luxusní záležitost, jeden padl během deseti minut ve dvou lidech. :yes::-):-K

yanull yanull

18. 8. 2012 21:01

senky:Jani:-K, foto bez dovolení, jsem ráda, že sis pochutnala, tento recept je velmi vděčný, je to dobrá náhrada koláčků a navíc z nich neutečou povidla a ještě se ušetří práce, peču je velmi ráda a i strávníkům tato verze chutná :-):-p;-) Děkuji za bodík a hlavně za krásný komentář :-K;-)

senky senky

18. 8. 2012 11:20

Právě se na nich pracuje:-8 hold mlsá je mlsná:-8:-)
Pokračování ve 14.12 .....neměla jsem je péct, teď budu tak dlouho chodit, dokud je nes..papám:-D:-D VYNIKAJÍCÍ:yes::yes: s dovolením foto:-K a obrovský bod:yes::yes:

HANA

31. 1. 2011 16:25

:-)Vypadá to dobře určitě vyskouším dík za recept posílám bodík

rebeka rebeka

30. 1. 2011 21:38

Bety,to jsem zapomněla:-8taky jsem přidala brusinky,poněvadž rozinek bylo málo..a ten vanilkový dělám stejně:yes:a je lepší než kupovaný a ve finále i levnější;-):yes::-K

konicek

30. 1. 2011 19:42

Paráda, jsem nadšená! Hned přidávám bodíka.:-D

Betyna

30. 1. 2011 19:26

+1 takhle vytvarované to vypadá luxusně - je to lepší než kulaté, víc se vejde na plech! U nás taky nejsou rozinky oblíbené, ale dávám brusinky naložené delší dobu v rumu - mám je vždycky připravené ve skleničce v chladničce. Tvarohové kynuté koláče s povidly jsou u nás oblíbené, určitě je upeču v tomhle tvaru.
P.S. vanilkový cukr si vyrábím sama - nasypu jemný krystal do sklenice a dám do něj vanilkový lusk, možno opakovat vícekrát... při dalších použitích se lusk rozřízne aby zase voněl

rebeka rebeka

30. 1. 2011 19:04

jesliže je Cathleen(tedy pro mě)jednička na recepty pro DP :yes::-K,tak yanull(opět pro mě)můj guru:-Dco se týče kynutého těsta,z kterého mimochodem velice ráda peču;-)
takže,když jsem původně chtěla péci chlebík od cathleen,spáchala jsem tento skvost,neboť pečiva bylo doma dost a já měla nutkání:-D:-Dněco upéci:-8
je to obrovská dobrota:-p:-8:yes::yes: s těstem se famtasticky pracuje a vůbec..výrobek se chválí sám:-Kneváhejte,vyzkoušejte;-):yes:
dávám bodík a foto(to je nic moc,protože já si s foťákem večer moc nerozumím:-//:-D
nicméně vynikající chuti štrůdlíku to nevadí:-D:-D
P.S.krájela jsem tak,jak vidíte, gdyž jsme na tom Valašsku,tož aby to vypadalo jak frgále;-):-D:-D

rendulka rendulka

17. 4. 2010 23:26

byl krásnej a dobrej,ale než jsem ho stačila vyfotit na závěr,tak se snědl.Snad budu příště rychlejší.:-))

yanull yanull

13. 2. 2010 17:38

Jani, já zadělávám ručně, takže přibližně cca 500 ml mléka, možná i méně, ale já jsem to opravdu nikdy neměřila. Každá mouka bere více či méně tekutin, navíc ještě rozpouštím tuky a přilévám rum. Nevím, zda se do pekárny dá ještě mléko přilít nebo ne, třeba Ti poradí ještě zde zkušená děvčata, já to budu muset někdy změřit, jenže já nevážím už ani mouku, se mnou je to těžké, ale polepším se.;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štrúdl jak dlouho se peče štrůdl jak dlouho péci štrůdl štrúdl z kynutého těsta štrúdl s tvarohem co delat aby strudl nepraskl jak dlouho péct štrůdl kynute testo na strudl sstrudl recept recept štrúdl strudl ze stoprocentniho tuku štrůdl na celý plech sstrudl od yanull na kolik péci štrůdl štrúdl na plech jak udělat štrůdl štrúdl kynutý štrúdly tažený zavin ze stoprocentního tuku jak péct štrůdl aby nepraskl

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, droždí čerstvé, žloutek, sůl, rum, majonéza, mléko, tvaroh, tvaroh, smetana zakysaná, cukr vanilkový, vejce, cukr krupice, rum, rozinky v rumu, povidla švestková, mouka hrubá, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Štrúdl 2 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVqA