Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Croissanty s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min + 100 min kynutí + 15 min pečení

20 min + 100 min kynutí + 15 min pečení

4. 2. 2010 00:03

Suroviny pro 24

24

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 064 kJ / 5 512 kcal
Bílkoviny114,96 g
Tuky300,19 g
Vláknina28,46 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 261 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy573,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

S těstem se lépe pracuje, když si ho rozdělíme na 2 díly.

Můžeme plnit čokoládou na vaření, marmeládou nebo studeným vanilkovým pudinkem. Také je možné před posledním přeložením posypat těsto rozinkami a do těsta zaválet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Věrka

27. 8. 2016 21:12

Moc ráda zkouším nové recepty a tenhle nemá chybu. Hledala jsem croissanty, ale většinou to byly recepty na hodiny práce a čekání. Tenhle mě zaujal hned a je super. Manžel už má v sobě třetí a musím rychle zasáhnout, aby zůstalo pár k snídani :-D.. díky moc za parádní tip :-K

senky senky

21. 1. 2013 20:57

Hello:-K dnes nás tak dlouho honila mlsná, až nás dohnala:-D:-D a došla řada na Tvoje croissantky. Sice bez mandlí, ale i tak vynikající:yes::yes::-K Posílám díky, bod a foto :-K:-K;-)

Dana61

26. 1. 2012 12:18

jéžííííš tak toto jsem přehlédla - jsou nádherné:-D:yes:

Bibinka Bibinka

25. 1. 2012 18:38

Helli, dnes jsem udělala tvoje croissanty a dělala jsem je poprvé, moc mě lákaly. Jsou vskutku výborné, tak jsem je nedělala naposled:-p Tobě dávám 15.boda:yes:

Irrena Irrena

24. 1. 2012 18:08

Dneska jsem je upekla:-pTrochu jsem je ošidila, nedala jsem tam tolik másla, protože mě zas honili povinnosti, pospíchala jsem, tak jsem udělala 10 maxi croissantů:-DJsou moc dobré, ale s celou dávkou másla by byly určitě ještě lepší;-)

Hella Hella

27. 3. 2011 19:44

Silviafredo, jsem ráda, že se zadařilo! Takovýto druh pečiva se musí vždy péct ve středu trouby. Ta druhá dávka byla možná lepší i tím, že kynuly déle. Málo vykynuté pečivo chutná po kvasnicích. Určitě to ještě vychytáš!

silvialfredo

26. 3. 2011 23:29

Ahoj...tak vyskusane. Su naozaj vyborne! Len nabuduce rozvalkujem este viac a este jedna vec, prve som dala do truby na spodok a velmi nenarastli a chutia trochu po kvasniciach. Druhe som dala do stredu a nadherne narastli a chutia vyborne. Plnila som ich marmeladou. Este raz dakujem. :yes:

Hella Hella

26. 3. 2011 17:26

Silviafredo, to jsi mě tedy zaskočila. Rozvaluji těsto tak dlouho, dokud nemá tendenci se protrhnout a máslo vylézt ven. Tak že to není o milimetrech, ale o tom, jak to jde. Čím tenčeji se ti podaří ho rozválet, tím více bude "lístkovat";-)

silvialfredo

26. 3. 2011 16:37

Ahoj, prosim Ta, kolko mm ma mat to cesto po kazdom rozvalkani? Dakujem :-8

_Majduska350_ _Majduska350_

27. 4. 2010 15:52

Děkuju moc :-)

Hella Hella

27. 4. 2010 15:49

Nahoře, kousek pod názvem receptu píšu, že jich je asi tak 24 ks.

_Majduska350_ _Majduska350_

27. 4. 2010 15:40

Mám dotaz. Kolik jich asi tak přibližně bude z téhle dávky? :-)

k.radulka k.radulka

14. 3. 2010 20:19

Jsou moc moc moc moc dobré jen trošku mastnější ale komu by to vadilo, že :-D ještě jsem je naplnila nutelou, ale přiště je naplním až po upečení:-8 nedávala jsem je ani tak dlouho kynout, nebyl čas a dokynuli krásně v troubě při pečení, jen se pekli déle:yes:

Hella Hella

7. 2. 2010 20:57

Je pravda, že nejsou tak nadýchané, jaké jsem zvyklí kupovat, ale myslím si, že vám budou chutnat.

Hella Hella

7. 2. 2010 20:52

Sodovko, děkuji za upozornění, už jsem to opravila. Zuzano, opravdu je lepší ho nechat naposledy kynout rozválené. Až to budeš dělat, tak to poznáš. Můžeš si klidně vyválet kruh. Možná by ale bylo lepší už poprvé těsto složit jako psaníčko do čtverce. Z obdélníku se kruh válí hůř. Taky je dobře, když si těsto po každém vyválení odložíte někam třeba na plech, aby na pracovním stole takovou dobu nepřekáželo.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: croasant recept sýrový croasant croasant recept na croasant croassant croassan recept croasant sýrové croissanty čokoládový croasant croissanty croissanty s pudinkem těsto na croasant recept na domácí croasant těsto na croissanty croassant recept recept na croissanty máslový croasant recept croissant recept croissanty recept těsto na croassan

Suroviny: mouka hladká, kvasnice, mléko, voda, vejce, cukr krupice, sůl, máslo, lupínky mandlové

TopRecepty.cz

Croissanty s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLYn