Staňte se našimi fanoušky na:

Můj oblíbený knedlík

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
28× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dvě a půl žemličky rozkrájíme na koláčky a polejeme 10 lžicemi studeného mléka. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme spolu s na kostičky nakrájenou 1,5 žemličkou. K žemličkám zalitým mlékem přidáme tři žloutky a lžičku soli a mícháme asi 5minut. Pak přidáme vystydlou osmaženou žemličku se špekem. Ze zbylých bílků uděláme sníh. Ten pak spolu s vařeným, na kostičky nakrájeným uzeným přimícháme do hmoty. Nakonec přidáme čtyři vrchovaté lžíce hrubé mouky nebo krupice, vše promícháme a vaříme v ubrousku. Ubrousek by měl být cca 60x60cm velký vypraný v čisté vodě bez mýdla a saponátu. Těsto na knedlík pak vložíme do takového ubrousku, chytneme všechny čtyři cípy ubrousku a svážeme je jako uzlík. Mezi uzlíkem a těstem necháme asi 2 prsty místa - těsto při vaření o něco nabyde. Kdyby ale bylo místa v ubrousku mnoho, knedlík by byl placatý. Skrz uzlík provlékneme vařečku a položíme ji na okraje hrnce s vařící vodou Spodek ubrousku by se neměl dotýkat dna hrnce. Hrnec přikryjeme poklicí a protože díky vařečce poklice nebude přiléhat, můžeme mezery ucpat nějakou starší ale čistou utěrkou namočenou ve vodě. Vařit by se měl knedlík cca. 1 hodinu. Po uvaření knedlík opatrně vyjmeme z ubrousku. Podáváme omaštěný se zelím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cesalky |6. května 2013
vypadá to moc hezky :-) Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
Výborné Odpovědět
Konato |20. dubna 2013
Oblíbené knedlíky. Odpovědět
ladunka |21. března 2013
omlouvám se a nerada se vměšuji do dohadů,ale nejsme tu pro kritizování...vybírejme,co se nám hodí a chceme vyzkoušet.... Odpovědět
kote19 |3. března 2013
dobré :) Odpovědět
Rentiér1946 |3. března 2013
Upozorňuji, že foto není mé a neodpovídá zcela skutečnosti. Odpovědět
Rentiér1946 |1. března 2013
Bargoz, však ho dělat nemusíš :-). Já ho dělám takhle, proto můj oblíbený knedlík - a převzal jsem ho od své babi, tak se s tím smiř. A mimochodem, raději čistý ubrousek bez chemikálií než jakýkoliv umělý hnus. Odpovědět
Bagorz |28. února 2013
Tak toto je jak návod na atomovou bombu.Nesrozumitelnej, a zbytečně překombinovanej.Místo ubrousku bych( jako při Karlovarském)použil fólii a uvařil ve vodě.A proč vařit hodinu???? Odpovědět
slavuska |27. února 2013
vypadá krásně Odpovědět
barbora 3|9. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!