Staňte se našimi fanoušky na:

Musaka podle sonizny

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Cibuli nakrájíme najemno a opékáme ji na jedné lžíci olivového oleje. 2) Mrkev nakrájíme na kostičky a česnek utřeme. Obojí přidáme k cibuli. 3) Poté přidáme maso a až když už je opečené přidáme i víno a vaříme dokud se nevypaří alkohol. 4) Přidáme skořici, rajčata, mletou papriku, pyré a 1 lžíci vody. 5) Všechny bylinky nasekáme najemno. 6) K masu přidáme sůl, pepř, oregano a polovinu petrželky. 7) Vaříme na mírném plameni za občasného promíchání asi 50 minut. Poté přidáme zbytek petrželky a dosolíme. 8) Lilek nakrájíme na 1 cm tlusté plátky a potřeme je směsí z olivového oleje a citronové šťávy. Dobře je opepříme z obou stran a pečeme 25 min na 180 °C. 9) Pečící nádobu (rozměry 28x20x6) vymažeme máslem, na dno dáme asi 2 lžíce masové směsi a na to rozložíme všechny lilky a na lilky přijde zbytek masové směsi. 10) V troše jogurtu rozmícháme škrob, poté přidáme do celého jogurtu. Zašleháme do toho vejce a polovinu sýru. Osolíme, opepříme a dáme do pečící formy na masovou směs. 11) Pečeme 50 minut dozlatova. 12) Poté vytáhneme z trouby, necháme asi 10 minut odpočívat, posypeme trochou petrželky a podáváme s hrstí rukoly.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |8. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
mé oblíbené jídlo! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!