Staňte se našimi fanoušky na:

Maková štóla se sušenými jablky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na těsto potřebujeme: 1 kostku droždí, 80g cukru, 500g polohr.mouky, asi 1/4 l mléka, špetku soli, 1 vejce, 80g másla, 50g mandlových plátků, citronová kůra z 1 citronu Na náplň potřebujeme: 200g sušených jablek, asi 600 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1/2 kg mletého máku, 140g krupic. cukru, 100g másla, 4 lžíce medu, špetku skořice, podle chuti rum Na konec: máslo na potření a cukr na posypání Do misky rozdrobit droždí, přidat lžičku cukru, lžíci mouky a trošku vlažného mléka. Propracovat a nechat vzejít kvásek. Zbytek mouky prosát do mísy, přidat cukr, sůl, vajíčko, kvásek, rozpuštěné máslo, nadrcené mandle, citron.kůru a mléko. Vláčné těsto nechat kynout. Sušená jablka nakrájet, zalít vodou a nechat nabobtnat. Pak přebytečnou tekutinu slít. V troše mléka rozmíchat pudink, zbytek mléka svařit s mákem, cukrem a máslem, přilít pudink, povařit. Přidat med, skořici, rum a po zchladnutí jablka. Těsto rozdělit na poloviny, z každé vyválet plát a rozdělit polovinu náplně. Vytvarovat 2 štóly a přendat je na plechy s papírem na pečení. Péct nejprve 5 minut, v troubě na 200°C a pak snížit na 170°C a péct dalších 45 minut. Horké štóly potřít máslem a hustě pocukrovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hadicevlcice|18. listopadu 2013
vyzkousim ale tolik cukru na posypani asi nedam :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!