Staňte se našimi fanoušky na:

Makové šišky s třešňovou omáčkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvařené zchladlé brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, mák a rychle vypracujeme hladké těsto. Z něj vytvarujeme šišky a vaříme je v osolené vodě cca 15 minut - dokud nevyplavou na povrch. Třešně necháme okapat a šťávu uchováme. V 5-ti lžících šťávy rozmícháme solamyl, asi 250ml šťávy svaříme s vínem (víno můžeme nahradit moštem). Přidáme rybízové želé, cukr, třešně a nakonec za stálého míchání přiléváme směs se solamylem - omáčku necháme krátce povařit. Hotové bramborové šišky rozdělíme na jednotlivé talíře, bohatě je přelijeme třešňovou omáčkou a podáváme. RYBÍZOVÉ ŽELÉ (pokud si chcete sami udělat) 500 g červeného nebo černého rybízu,1/4 l ovocného moštu nebo vína,1/4 l vody,4 lžíce cukru,15 g želatiny, citronová št'áva Želatinu rozmícháme ve 4 lžících studené vody a necháme nabobtnat. Zbývající vodu a cukr uvedeme k varu, přidáme mošt nebo víno a ohřejeme na 70 °C. Vmícháme želatinu, podle chuti přisladíme a vychladíme. Rybíz rozdělíme do 4 skleněných pohárů, přelijeme jej želé a necháme v chladnu ztuhnout. Podáváme vychlazené, podle obliby ozdobené šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bábrle Inka |26. února 2013
Moc nechápu proč zrovna tohle hamů-papů naše děcka milují, ale pravda je, že jim to chutná. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!