Staňte se našimi fanoušky na:

Makový koláč a punč

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KOLÁČ 250g polohrubé mouky, 120g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 150g másla, 1 žloutek Náplň: 500ml mléka, 150g krupicového cukru, 2 vanilkové pudinky, 300g máku, 1 bílek, 1 malý mandarinkový kompot (175g) Mouku prosijeme do mísy, přidáme oba cukry, nakrájené máslo a uděláme drobenku. Polovinu dáme stranou na posypání, do zbytku přidáme žloutek a propracujeme. Hotovou drobenku namačkáme na dno do kulaté formy. 2/3 mléka svaříme s cukrem, zbytek mléka smícháme s pudinkovým práškem a nalijeme do vroucího mléka s cukrem. Povaříme asi 2 minuty, pak přidáme mletý mák a vše zamícháme, pak odstavíme. Směs dáme stranou a necháme ji vychladnout. Z bílku důkladně vyšleháme pevný sníh, opatrně ho vmícháme do vychladlé makové náplně. Hotovou náplň rozetřeme do formy na namačkanou část drobenky. Na makovou náplň naskládáme okapané mandarinky, nakonec povrch posypeme zbytkem drobenky. Pečeme asi 50 minut na 160°C. Pak necháme krátce vychladnout ve formě, formu sundáme a koláč nakrájíme. PUNČ 2 jablka, 1 l bílého vína, asi 1-2cm celé skořice, 2 badyány, 8 hřebíčků, plátky citronu Jablka bez jádřinců nakrájíme na plátky, s vínem a kořením podusíme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme po plátku citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |3. ledna 2016
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!