Staňte se našimi fanoušky na:

Makrela s pomeranči

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pokud jste koupili celé ryby, odstraňte hlavu, ocas, ploutve, vnitřnosti a páteř a připravte filety. Ty pak osolte a obalte v mouce promíchané s paprikou. Přebytečnou mouku oklepněte a ryby položte v jedné vrstvě na tácek. Pomerančovou kůru bez bílé vrstvy nakrájejte na tenké nudličky, vymačkejte šťávu z pomerančů a v misce ji promíchejte se lžící oleje a harissou. V pánvi rozehřejte zbylý olej a opékejte na něm 5 minut filety - nejdříve po straně s kůží a potom i z druhé strany. Do pánve k rybám přilijte směs z misky a nechte bublat tak dlouho, až se trochu odpaří a bude vypadat jako sirup. Podávejte posypané piniovými oříšky a bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!