Staňte se našimi fanoušky na:

Maminčino Creme brulée

Autor receptu: sussan (44 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky utřeme s cukrem. Vanilkový lusk rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Poté necháme smetanu vychladnout, vyjmeme vanilku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Pozor, nesmí se tvořit pěna. Připravenou směs nalijeme do mělkých zapékacích misek a v předehřáté troubě na 100 °C pomalu pečeme více než hodinu. Krém by neměl být tekutý, ani tuhý. Měl by mít lehce gelovou konzistenci. V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle (záleží na výšce zapékacích misek). Rozhodně však nezvyšujeme teplotu. Krém brulée necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním jej posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme. Karamelové krusty dosáhnete například pod hodně rozpáleným grilem v troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vlasta78 |29. června 2013
líbí Odpovědět
daramacho |28. června 2013
chtěla bych zkusit Odpovědět
kote19 |27. června 2013
zkusím Odpovědět
T3r3z |5. června 2013
Skvělé :-) Odpovědět
Anna1960 |30. května 2013
vyzkouším Odpovědět
petra.stefanova.7 |30. května 2013
vypadá moc dobře, ráda vyzkouším Odpovědět
sussan |16. února 2013
Je určitě víc receptů... Originál jsem nejedla, ale tohle mi chutná. :) Odpovědět
slavuska |14. února 2013
ani jsem nevěděla, že je créme brulée tak lehé, udělám. Odpovědět
pavlinf |14. února 2013
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!