Staňte se našimi fanoušky na:

Mandloví ježci (bezlepkové)

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 175 g bezlepkové směsi Jizerka, 100 g strouhaných oloupaných mandlí, 75 g moučkového cukru, 75 g másla, špetka soli, 1 vejce, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 balíček vanilkového cukru. Krém: 2 vrchovaté lžíce Salka karamel, 1 lžíce změklého másla a 1 lžíce rumu. Dokončení: Rozpuštěná bílá čokoláda s kouskem másla nebo 100% tuku na polití a rozpuštěná hořká čokoláda na ozdobení. Z uvedených surovin vypracujeme na válu vláčné těsto, zabalíme je do fólie a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladničky. Vychlazené těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, vykrájíme ježky, rozložíme je na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 160°C pečeme po dobu 7 minut. Upečené zchladlé tvary slepíme po dvou krémem, uložíme asi na hodinu do chladničky a poté je svrchu namáčíme do rozpuštěné bílé čokolády. Jakmile poleva ztuhne, „dokreslíme" ježky rozpuštěnou čokoládou pomocí mikrotenového sáčku se zatavenou tryskou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lidusak |30. listopadu 2013
krásné Odpovědět
nikita066 |4. května 2013
díky za pěkný bezlepkový recept Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
nádhera Odpovědět
liza |7. ledna 2013
ti jsou krásní Odpovědět
svetbel|5. května 2013
Ukládám pro inspiraci. Chutné už od pohledu. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!