Staňte se našimi fanoušky na:

Masové bramboráčky

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na smažení olej
  • bez pecek olivy
  • maso vepřové nebo uzené, 300 g mleté
  • 100-200 g mouka polohrubá
  • 1 lžíce majoránka
  • nasekaná, 1 lžíce pažitka
  • malá červená, 1 ks paprika
  • 1 ks vejce
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 2 stroužky česnek
  • vařené, 1/2 kg brambory

Pracovní postup:

Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a tolik mouky, aby vzniklo husté těsto. Z hmoty vytvoříme placičky, které ještě obalíme v mouce a usmažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Zakysanou smetanu smícháme s nakrájenými olivami a nasekanou paprikou, osolíme a posypeme pažitkou. Každý bramboráček ozdobíme připravenou zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pavlinf |2. července 2013
vyzkouším Odpovědět
hana.molcarova |30. června 2013
hnedka bych si to dala jenom to čtu :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!