Staňte se našimi fanoušky na:

Masové koule v omáčce s cizrnou a vejci

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli osmahněte doměkka na jedné lžíci olivového oleje. Nechte ji zcela zchladnout a smíchejte ji se strouhankou, masem, skořicí, jedním vejcem, půl lžičkou soli a lžičkou pepře. Ze směsi udělejte 24 masových kuliček. Kuličky 8–10 minut smažte v pánvi s vyšším okrajem na zbylém oleji – otáčejte je, aby zhnědly ze všech stran. Pak je vyndejte a do pánve naopak vsypte česnek, cuketu a po pár minutách i rajčata, med, taco koření, tři čtvrtiny koriandru, ochuťte solí a pepřem, zamíchejte, nařeďte dvěma lžícemi vody a přiveďte téměř k varu. Pak vmíchejte cizrnu a masové koule. Obrácenou stranou vařečky udělejte ve směsi čtyři důlky a postupně do nich vyklepněte zbylá vejce. Přiklopte a 4–8 minut zahřívejte. Posypejte zbylým koriandrem a podávejte s bagetou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |19. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
Šuldeska |1. března 2013
Vypadá to výborně. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!