Staňte se našimi fanoušky na:

Máslový croissant

Autor receptu: Janey007 (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plundrové těsto: 500 g hladké mouky,300 ml mléka,250 g másla,50 g krupicového cukru,10 g droždí a špetka soli. Náplň: dle chuti Na pečícím papíře roztlučeme kostku másla na výšku 3–4 mm a vložíme do lednice ztuhnout. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a vlažným mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout asi půl hodiny. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníku o výšce 1 cm. Na střed těsta položíme máslovou placku, z každé strany přeložíme těsto přes máslo a rozválíme na obdélník. Ten pak přeložíme na třetiny a opět rozválíme. Tento postup zopakujeme ještě čtyřikrát. Mezi každým rozválením těsto vložíme na chvíli do lednice.Připravené těsto rozválíme na obdélník o výšce 1 cm a šířce 15 x 20 cm.( Já jsem vyválela na tl. 0,5 cm a stačilo to. Tudíž jsem měla dva obdélníky 15 x 20. ) Vykrajujeme z něj trojúhelníky, na střed klademe 2 kostky čokolády nebo oblíbenou nápň. Trojúhelníky balíme od širší strany k cípu. Croissanty klademe na plech vyložený pečícím papírem, vždy špičkou dolů (tak se nám při pečení nerozbalí). Před pečením je necháme ještě 30 minut na teple vykynout, pak pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi půl hodiny. Upečené croissanty poprášíme moučkovým cukrem. Nám chutnají croissanty s pudingem. Croissanty upeču nenaplněné čokoládou ani náplní. Až croissanty vychladnou uvařím 3 vanilkové pudingy v 1 litru mléka a přidám 150 g cukru (Cukr přidejte dle chuti). Puding jsem dala DR. OETKERA a bylo to moc voňavé. Příště dám levný puding :) Při chladnutí pudingem sem tam zamíchám, aby se neudělal škraloup. Až puding zcela vychladne, tak ho ručním mixérem trochu rozšlehám, aby v něm nebyly větší kousky. Croissanty podélně rozříznu a cukrářským pytlíkem s větší špičkou naplním. Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |28. dubna 2014
nádherné, děkuji za foto popis, ukládám do oblíbených a musím vyzkoušet, 1* Odpovědět
Penelope |1. února 2014
výborné Odpovědět
majdik1515 |26. ledna 2014
zajíámavé Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
dinulinka|1. února 2014
zkusím a ukládám... Odpovědět
Jana 9|31. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!