Staňte se našimi fanoušky na:

Marcipánky od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Marcipánky jsou "příbuzné" perníku. Je to sušší druh cukroví, které potřebuje dobře rozležet nejméně dva týdny. Je však nenáročné na suroviny. Z uvedených surovin zpracujeme těsto - trvá nejméně čtvrt hodiny, než se vše spojí. Můžeme ho zadělat též v robotu. Válíme na stéblo silně, tj. asi 3 mm vysokou placku. Vykrajujeme z ní tvary, které na plechu potíráme vejcem a zdobíme kouskem ořechu nebo mandle. Pečeme na 200 stupňů, až dostanou pěknou barvu. Dáme uležet na vlhčí místo. Marcipánky pak budou vláčné, nemají zůstat křupavé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

bmiska88|26. listopadu 2013
skvělé Odpovědět
bmiska88|26. listopadu 2013
skvělé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!