Staňte se našimi fanoušky na:

Marcipánové mušličky podle mé maminky

Autor receptu: lucík02 (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto.Tvoříme kuličky které obalíme v moučkovém cukru.Vložíme do formičky,vyklepneme a necháme do druhého dne zaschnout. Slepíme máslovým krémem:máslo vyšleháme s cukrem dotuha. Vždy dvě mušličky k sobě tak,aby vrch zůstal otevřený.Vložíme do papírového košíčku a ozdobíme perličkou. Pokud chceme,aby mušlička v košíčku krásně držela a nevypadla.Namočíme spodní část do polevy z bílé čokolády a teprve poté vložíme do košíčku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucík02 |13. února 2016
Ne,bílek se nešlehá :) Moc vám děkuji :) Odpovědět
Zdeněk Král|23. listopadu 2019
Dobrý den. Můžete lépe rozepsat, co je na těsto a co se použije na krém? Hodně peču, ale nejsem schopna to rozeznat. Jinak to vypadá nádherně a ráda bych vyzkoušela tento recept na vánoce. Moc děkuji za odepsání. S pozdravem Simona Odpovědět
letty33|7. prosince 2017
Můžu se zeptat? Asi blbě, ale nevím si rady. To sušené mléko se musí nejdřív rozmíchat podle návodu na krabici nebo ho tam dám v suchém stavu? Děkuju za odpověď: Odpovědět
alena.janotova.3|6. prosince 2015
Proč se to jmenuje marcipánové mušličky, když tam není žádný marcipán? Vypadá to nádherně, chci vyzkoušet, bílek se ušlehá? Odpovědět
Zvonilka1|5. prosince 2015
mušličky vypadaj fakt senzačně,,,ukládám receptík a už brzy je vyzkouším***** Odpovědět
Otília Babinka|19. června 2017
D.den, Váš recept je zaujímavý, ale zoznam ingrediencí je asi pomiešaný, pretože je potreba urobit najskor marcipánové cesto na mušličky zo sušeného mlieka, bielkov , tuku a práškového cukru - a vytvarovat mušličky - použila by som skutočné malé mušle ako formičky. A keď mušličky obschnú treba ich naplniť maslovým krémom, a aby držali možu sa namočit do bielej čokolády. Ale kam sa dá citrón ? do krému alebo do marcipánového cesta ? to mi nie je jasné, pretože do marcipánového cesta sa obvykle šťava z citróna nedáva. Otília Odpovědět