Staňte se našimi fanoušky na:

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je. Připravíme si marinádu: Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme. Kloboučky hlívy promícháme s marinádou tak, aby byly lehce obalené olejovou směsí a dáme je v misce asi na 1 hodinu odležet do chladu. Těstíčko: Vejce rozšleháme s vínem, moukou a Solamylem, lehce ho přisolíme a můžeme i připepřit. Necháme krátce odstát. Odleželé houby obalujeme v těstíčku a zvolna smažíme na oleji. Pažitkový dip: Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a špetku soli a pepře. Smaženou hlívu podáváme s bramborovou přílohou a pažitkovým dipem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |25. řijna 2013
Já nevím, hlíva je přece jen placatá a tak se dobře namarinuje. Jiné houby bych raději nakrájela na plátky, aby se do nich marináda lépe dostala. Každopádně se to může zkusit :o)) Odpovědět
janatka |24. řijna 2013
Soffi:myslíš,že by to šlo i s jinými houbami??-žampióny nebo hříbky.Jinak to vypadá zajímavě. Odpovědět
pavlinf |10. června 2013
vypadá to dobře ,musím vyzkoušet Odpovědět
jana.remkova.7 |9. června 2013
To nemá chybu a určitě zkusím..Hlívu mám strašně ráda. Odpovědět
JarcaPralinka|25. řijna 2013
dobrý nápad vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!