Staňte se našimi fanoušky na:

Marinované chobotničky

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Mražené chobotničky či olihně necháme v sítu rozmrazit, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Čerstvé očistíme (olihně krájíme na 1,5 cm kroužky). Oloupaný a prolisovaný česnek a na kousky nakrájenou chilli papričku bez semínek prošleháme se 3 lžícemi oleje a citronovou šťávou. Do marinády vložíme chobotničky (olihně) a 30 minut v chladu marinujeme, občas promícháme. Rozpálíme pánev se zbylými olivovými oleji a vložíme do ní chobotničky. Restujeme 2 až 3 minuty a trochu je na pánev přitlačíme. Přilijeme marinádu, osolíme, opepříme, promícháme s petrželkou a podáváme s těstovinami nebo bílým chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!