Staňte se našimi fanoušky na:

Marlenka

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Smíchejte vejce,mouku,tuk,sodu,med a cukr a vytvořte těsto. Těsto nesmí být moc teplé, nejlepší je ho nechat vychladit, když je tepleší pokojové teploty špatně se rozmazává na pečící papír a spíše se lepí. Nachystejte si pět pečících papírů o velikosti plechu (obráceného) a rozdělte těsto na pět dílů, rozetřete rovnoměrně a co nejvíce po ploše plechu. Pečte dokud neuvidíte, že se těsto zvedne a zezlátne, nemělo by být moc hnědé. Teplé upečené pláty nesundávejte z papíru. Až vychladnou, můžete je sundat a namazat vychlazeným krémem. (máslo a karamelové salko) Marlenku srovnejte do hezkého tvaru a okraje pomixujte na drobnou posypku, já navíc přidávám griliášové oříšky a čokoládovou polevu. Hotovou marlenku nechávám den i dva odležet, je pak nejlepší, ale dá se jíst kdykoliv kdy chcete. U nás je někdy problém ji nechat ležet do večera :) Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

betka |3. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Aggie|3. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!