Staňte se našimi fanoušky na:

Martinské rohlíčky bez kynutí (slané i sladké) od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
64× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tradiční martinské rohlíčky mohou být kynuté, z těsta se zakysankou, anebo s droždím bez kynutí - těsto se dobře zpracovává a bez čekání. Změklý tuk, vejce, mouku, trochu soli dáme do robotu, nadrobíme droždí a vypracujeme těsto, do kterého podle potřeby přidáme pár lžic mléka, aby se lépe spojilo. Celé množství těsta rozdělíme na šest koulí (pomáhám si váhou) a dáme na chvíli do lednice. Zatím si připravíme náplň. Mleté maso promícháme s vymačkaným zelím a jedním vejcem, dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou nebo majoránkou. Můžeme také použít jinou svoji oblíbenou náplň slanou nebo sladkou, výborná jsou povidla. Nejčastěji se používá mák. Rozválíme jednu kouli těsta na kulatou placku 2 mm silnou, rozkrojíme na 8 dílů a do širší části dáme lžičku náplně. Stočíme ke špičce a zahneme ji na plechu s papírem na pečení dospod, ohneme špičky do oblouku a trochu je zmáčkneme, uzavřeme. Z tohoto množství uděláme dva plechy rohlíčků asi 6-7 cm dlouhých. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem (stačí bílek). Pečeme na 180 stupňů 15 - 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

allys89 |9. září 2013
super nápad :) Odpovědět
vii |8. září 2013
Už se těším, až je vyzkouším. Odpovědět
Bobina |7. září 2013
zajímavá kombinace mletého masa se zelím do náplně, skvělé Odpovědět
piskotka |7. září 2013
dobré Odpovědět
IVETULIATKO |2. září 2013
mnamky hamky Odpovědět
Lenny |28. srpna 2013
dobrota Odpovědět
q |28. srpna 2013
krásné Odpovědět
wieruska |28. srpna 2013
dobré Odpovědět
b* |26. srpna 2013
ráda recept vyzkouším Odpovědět
b* |26. srpna 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!