Staňte se našimi fanoušky na:

Martinské rohlíčky bez kynutí (slané i sladké) od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
64× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tradiční martinské rohlíčky mohou být kynuté, z těsta se zakysankou, anebo s droždím bez kynutí - těsto se dobře zpracovává a bez čekání. Změklý tuk, vejce, mouku, trochu soli dáme do robotu, nadrobíme droždí a vypracujeme těsto, do kterého podle potřeby přidáme pár lžic mléka, aby se lépe spojilo. Celé množství těsta rozdělíme na šest koulí (pomáhám si váhou) a dáme na chvíli do lednice. Zatím si připravíme náplň. Mleté maso promícháme s vymačkaným zelím a jedním vejcem, dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou nebo majoránkou. Můžeme také použít jinou svoji oblíbenou náplň slanou nebo sladkou, výborná jsou povidla. Nejčastěji se používá mák. Rozválíme jednu kouli těsta na kulatou placku 2 mm silnou, rozkrojíme na 8 dílů a do širší části dáme lžičku náplně. Stočíme ke špičce a zahneme ji na plechu s papírem na pečení dospod, ohneme špičky do oblouku a trochu je zmáčkneme, uzavřeme. Z tohoto množství uděláme dva plechy rohlíčků asi 6-7 cm dlouhých. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem (stačí bílek). Pečeme na 180 stupňů 15 - 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

i |24. srpna 2013
pěkné Odpovědět
Sofii |22. srpna 2013
Martinské rohlíčky peču kynuté sladké s makovou náplní. Ale tohle těsto se mi líbí i to, že budou rychle hotové, díky za recept :o) Odpovědět
petra.pokorna|1. července 2014
Mňam,už mám vytisknuto a dnes dělám 1+ Odpovědět
můra|1. června 2014
vyzkouším 1+ Odpovědět
Jitka 5|7. prosince 2013
nemusí kynout, no sláva, žádné prostoje Odpovědět
Eva Maria Habáňová|17. listopadu 2013
Taky jsme pátrala a už dopátrala, děkuji za recept...mňam :) Odpovědět
kulíšek333|14. září 2013
skvělé Odpovědět
šporhet|28. srpna 2013
ty jsou! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!